BBP Kongresi'nde Gergin Anlar

BBP Kongresi'nde Gergin Anlar

BBP Kongresinde muhalif adaylar ve yönetim birbirini suçladı. Genel Başkanlığa adaylığını koyan Haşim Yanar kongreye girişlerini engellendiğini belirterek, kongrenin iptal edilebileceğini savundu.

Büyük Birlik Partisi (BBP) 11. Olağan Kongresi’nde muhalif adaylar ve yönetim birbirini suçladı. Genel Başkanlığa adaylığını koyan Haşim Yanar kongreye girişlerini engellendiğini söylerken, kongrenin hukuken iptal edilebileceğini savundu. Yanar'ın yanındaki partililer "Destici istifa" sloganı attı. BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yelis, “Sadece yanlış anlama var. Siyasi kurultaylarda anlaşmazlık olur. Bu da suhuletle sona erdi” diyerek Yanar’a yanıt verdi.

BBP’nin 11 Olağan Kongresi olaylı bir şekilde gerçekleşiyor. Genel Başkanlığa aday olmak isteyen Haşim Yanar ve Genel Başkan Mustafa Destici taraftarları salonda bir birine girdi ve arbede yaşandı. Polisin araya girmesi sonucu arbede yatıştırıldı. Yanar, delege olmayanların kongrede delege yapıldığını ileri sürerek, seçimin sabote edildiğini söyledi. Yanar, kongrenin hukuken iptal edilebileceğini belirterek, “Salona girmek istediğimizde mukavemetle karşılaştı. Salonda delege sayısı kadar polis vardı” dedi.

Yanar, salonda kendilerini destekleyen isimlerin engellenmeye devam edildiğini öne sürdü ve “Bu arkadaş sandıkta yarış yapmak istememektedir” diye konuştu. Yanar’ın yanındaki partililer ise “Destici istifa” sloganı attı.

Yanar’ın iddialarına yanıt veren BBP Genel Başkan Yardımcı Ahmet Yelis ise “Şu anda stantlarda kendi arkadaşları var. Hür iradeleriyle oy kullanıyorlar. Bir engelleme yok. Sadece yanlış anlama var. Siyasi kurultaylarda anlaşmazlık olur. Bu da suhuletle sona erdi” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler