BAŞLIK: HAMANEY: ‘DÜNYA TRUMP’A KARŞI, İRAN YALNIZ DEĞİL!’

BAŞLIK: HAMANEY: ‘DÜNYA TRUMP’A KARŞI, İRAN YALNIZ DEĞİL!’

Ayetullah Ali Hamaney,5 Kasım yaptırımlarından saatler önce,binlerce öğrenciye hitap ettiği bir konuşma yaptı.

Ayetullah Ali Hamaney,5 Kasım yaptırımlarından saatler önce,binlerce öğrenciye hitap ettiği bir konuşma yaptı. Hamaney,ABD destekli şahın bugünkü rejim tarafından 1979'da devrilmesinden bu yana ABD'nin İran üzerinde egemenlik kurmaya muktedir olamadığını vurguladı.

 

Hamaney, "Dünya, Trump’ın verdiği her karara karşı" dedi.

 

Trump’ın, İran’ın hayati petrol ihracatı ve finans sektörlerine getireceği yaptırımlarına bütün dünyanın muhalefet edeceğini söyledi.

 

Hamaney, “Amerika’nın amacı 1979’da yaptığı gibi hükümranlığını İran üzerinde yeniden kurmaktır. İslam Cumhuriyeti, 40 yıldır Amerika’ya karşı kendini savunmuştur.” şeklinde ekledi.

Trump: “Winter Is Coming”


Trump’ın yeni dalga yaptırımlar için attığı “Yaptırımlar Geliyor” tweeti ise birçok kişi tarafından Game of Thrones’tan esinlenildiği izlenimini yarattı.


İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Komutanı General Kassem Süleymani ise, Trump’ın tweeti üzerine, Instagram’da yaptırımlar temalı bir fotoğrafı paylaşarak, “Sana karşı duruyorum” yazdı.

 

Avrupa Ne Yapacak?

 

IRNA haber ajansının bildirdiğine göre, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD yaptırımlarına karşı Avrupa’nın alacağı mücadele önlemleri hakkında

Avrupa Birliği Dış Politika Şefi Mogherini ve mevkidaşları Almanya,İsveç ve Danimarka’dan mevkidaşlarıyla görüştü.

İran Nükleer Antlaşması’nın diğer imzacıları AB, Fransa, Almanya ve İngiltere, yaptığı toplu açıklamada, ABD’nin İran yaptırımları kararından pişmanlık duyduklarını açıklamışlardı.

 

Gözler Ankara’da

 

Ankara ise Cumartesi günü, Washington’un yaptırımlardan uzak tutacağı 8 ülke içerisinde olduğuna dair ilk işaretlere ulaştıklarını söylemişti.





 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dış Politika