Bartın'da Gemi Battı

Bartın'da Gemi Battı

Bartın İnkum açıklarında Palau bayraklı 'Arvin’ isimli kuru yük gemisi battı.

 

Bartın Valisi Sinan Güner, 13 mürettebatının bulunduğu gemiden 5 kişinin kurtarıldığını 2 kişinin ise cansız bedeninin bota alındığını açıkladı.
 

Gürcistan'ın Poti limanından Bulgaristan'a giden 114 metre boyunda, 14 metre enindeki, Palau bayraklı 'Arvin’ isimli kuru yük gemisi Bartın açıklamında kötü hava koşulları nedeniyle alabora oldu. İnkum beldesi açıklarında bir geminin battığı ihbarı üzerine çevresinde bulunan gemilere yardımcı olunması için talimat verildi.

Gemideki, Ukrayna uyruklu 13 mürettebatın için denize atladığı belirlendi.  Bartın Valisi Sinan Güner, alabora olan gemiden 5 kişinin kurtarıldığını belirtirken, "Mürettebattan 2 kişinin cansız bedeni bota alındı" dedi.

Vali Güner kurtarma çalışmalarıyla ilgili şu bilgileri verdi: 

"Bunlar filikalarla can yelekleri giyerek denize açıldılar. Şu anda bu imkanlarla kurtarma çalışmalarına başladık. Denizde dalga çok yüksek, hava şartları çok kötü. Sahil Güvenlik’in botu ulaşmaya çalışıyor. Çok zor şartlarda yani denizin dalga boyu botun boyundan yüksek. Deniz Kuvvetleri’ne ait bir gemi Ereğli’den hareket etti. Eğer uçuş imkanı varsa Samsun’dan helikopter de talep ettik. Şu anda Güzelcehisar civarlarında 600-700 metre açıklarda filikalar gözle görülebiliyor. Deniz altı dalgıç ekibimiz filikaları kendi botlarını yüzdürebilirlerse bu 600-700 metreye ulaşmaya çalışacaklar, denizden de Deniz Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik ulaşmaya çalışıyor.” 

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bartın İnkumu açıklarında batan Rus bandıralı kuru yük gemisini arama-kurtarma çalışmalarına destek için Deniz Kuvvetleri Komutanlığımızdan bir fırkateyn görevlendirildi" denildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler