Baronların kanlı savaşı! Hollanda'dan Türkiye'ye...

Baronların kanlı savaşı! Hollanda'dan Türkiye'ye...

İstanbul’un en işlek yeri Kadıköy Bağdat Caddesi’nde dün mafya dehşet saçtı.

Öldürülen İlhan Ünğan, uyuşturucu baronu Zindaşti’nin kızı ve şoförünün vurulduğu suikastı azmettirmekten aranıyordu. bu cinayet Dubai’den Kanada’ya, Türkiye’den Hollanda’ya uzanan baronlar savaşının son halkasıydı

Bağdat Caddesi’ndeki bir kafeden dün saat 16.30’da İlhan Ünğan, eşi ve oğluyla çıkmıştı. Otomobile yürürken yabancı plakalı bir otomobilden ateş açıldı. Kafasından iki kurşun ile vurulan İlhan Ünğan olay yerinde öldü. Saldırganlar aynı araçla kaçtı. İlhan Ünğan, 2’şer kez müebbet istemiyle yargılanan, kırmızı bülten ile dünyada aranan bir firariydi. Bu cinayet, onlarca kişinin öldüğü uyuşturucu baronlarının 5 yıllık hesaplaşmasında yeni bir sayfaydı...

SAVAŞ İHBARLA BAŞLADI 

 

26 Eylül 2014 günü İstanbul Büyükçekmece’de trafik ışıklarında duran lüks cipi, 2 kişi çapraz ateşe alarak taradı. Cip, uluslararası uyuşturucu baronu İranlı Naci Şerifi Zindaşti’ye aitti. Ancak içinde o değil kızı Arzu Şerifi Zindaşti ve şoför Devrim Öztunç vardı. İkisi de öldü. İddiaya göre; her şey 23 Haziran 2014’te başlamıştı. Zindaşti, uyuşturucu ticaretinde rakibi olan Çetin Koç’un büyük bir sevkiyatını Yunan polisi ve ABD Uyuşturucu ile Mücadele İdaresi’ne (DEA) ihbar etti. Yapılan operasyonda 2.1 ton uyuşturucu ele geçirildi.

DUBAİ'DEKİ İNTİKAM

İran asıllı Türk vatandaşı Çetin Koç, uyuşturucu ticaretini Afganistan, İran, Pakistan ve Türkiye üzerinden yönetiyordu. İstanbul’da palazlanan Orhan Ünğan ile kardeşi İlhan’ın yönettiği mafyaya Zindaşti’yi öldürmeleri için 5 milyon dolar verdi. Ünğan çetesi de cipi taradı ve Zindaşti’nin kızı ile şoförü öldü. Tetikçiler Hacı Osman Sezen ve Turgay Akar’ın 3 ay sonra Küçükçekmece’de cesetleri bulundu. İki gün sonra ise Hollanda’da uyuşturucu ticaretinin kilit isimlerinden Aliekber Akgün, trafikte aracı tarananak öldürüldü.

KANADA'DAN GELDİLER

Orhan Ünğan, 2015’te Hollanda Amsterdam’da yakalandı ve Türkiye’ye iade edildi. Kardeşi İlhan Ünğan ise Kırmızı Bülten ile aranıyordu. Zindaşti intikam peşindeydi. Türkiye’de cinayete azmettirmekten aranan Çetin Koç, Dubai’de yüksek güvenlikli, her noktasına özel kart ile girilen bir sitede kalıyordu. 4 Mayıs 2016 günü Zindaşti’nin iki tetikçisi, susturuculu silahlarla Çetin Koç’u site otoparkında öldürdü. Tetikçiler, Kanada’dan gelmişti ve aynı gün uçakla Kanada’ya dönmüştü.

TETİKÇİ ÖLDÜRÜLDÜ

 

Dubai polisi, Türk polisine cinayetin 1 yıldır planlandığını bildirdi. Koç’un kaldığı sitede 1 yıl önce Amerikalı bir kişi ev kiralamıştı. Kira bedeli ise Türkiye’den gönderilmişti. Siteye girişte bu kişinin kartlarını kullanan bir tetikçinin kimliği kısa sürede belirlendi: Kolombiya uyruklu Kanada pasaportu taşıyan Orosman Garcia Aravela’ydı. Türk yetkililer bu kişi hakkında Kanada’dan bilgi istedi. Gelen yanıtta şöyle yazıyordu: “Aravela öldürüldü, cesedi 11 Mayıs 2016 günü (Çetin Koç cinayetinden bir hafta sonra) ormanlık alanda bulundu.”

11 GÜN SONRA...

Bu sırada Zindaşti’nin kızı ve şoförünün öldürülmesiyle ilgili dava Bakırköy 12. Ceza Mahkemesi’nde görülüyordu. Orhan Ünğan’ın avukatı Kudbettin Kaya 20 Ekim 2017 günü yapılan duruşmada “Emniyet soruşturmasını yürüten bir kısım emniyet mensupları görevden alınmıştır. Bir kısmı FETÖ’cülükten ihraç edilmiştir.  

'ÖLDÜRÜLEBİLİRİM'

Bir sonraki oturumda bulunamayabilirim. Öldürülme riskim var. Veya ben nefsi müdafaa kapsamında birilerini öldürmek zorunda kalabilirim” demişti. 11 gün sonra 1 Kasım 2017 günü Kudbettin Kaya, Yeşilköy’deki bir lokantada ailesi ile yemek yiyordu. Masaya yaklaşan kişi, Uzi marka silahla tarayarak Kudbettin Kaya’yı öldürdü.

Kaynak: Posta

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler