Bakan Kurum: Haliç'teki görüntüler içimizi sızlatıyor

Bakan Kurum: Haliç'teki görüntüler içimizi sızlatıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Haliç'teki görüntüler içimizi sızlatıyor. Haliç'in hali içler acısı. İBB yardım isterse destek veririz" dedi.

Kurum, Ayder Yaylası'nda yapılacaklara ilişkin açıklamalarda bulunurken Haliç'le ilgili de konuştu. 

"Haliç'teki görüntüler hepimizin içini sızlatıyor" diyen Kurum, "Cumhurbaşkanımız Haliç'i gezilir, yürünebilir ve oturulabilir hale getirdi. Bu noktada gördüğümüz görüntüler içler acısı. Kirliliğin sebeplerini araştırıyoruz. Çıkan sonuçlara göre hareket edeceğiz. Büyükşehir Belediyesi'nin yapması gereken yatırımları yapması gerekiyor. Bakanlık olarak her türlü işbirliğine hazırız. Belediyemiz bu noktada yatırım yapmama sürecine girerse Haliç'i kimsenin insafına bırakmaz, gerekli yatırımları yapmak için seferber oluruz. İBB yardım isterse destek veririz" ifadelerini kullandı. 

'Ayder'imize yakışan altyapıyı kavuşturacağız'

Kurum Ayder Yaylası'ndaki çalışmaların ilk etabının Haziran sonunda biteceğini belirterek "Ayder'in içinden geçen yolda bütün kaldırımları, aydınlatmaların, kanalizasyonların tamamını yeniliyoruz. İlk etap Haziran sonunda bitiyor. Bu proje kapsamında korkuluktan kaldırımına yenileyeceğiz, Ayder'imize yakışan altyapıyı kavuşturacağız. Yürüyüş yolu, teraslarımıza vatandaşlarımız gelip doğal güzellikleri hissedecekler" diye konuştu. 

Bölgeye termal otel yapılacağını söyleyen Kurum şöyle devam etti:

"Otopark problemini çözmek amacıyla Ayder'in girişine 1750 araçlık kapalı otopark inşa ediyoruz. Gelen ziyaretçiler araçlarını bırakıp, ring seferleriyle işletmelerden faydalanabilecek. Bu projenin ihalesi yapıldı, önümüzdeki yıl tamamlanacak.

Rize merkezindeki belediye bloklarındaki dönüşüme başlamış olacağız. Esnafın talebi Eylül ayında dönüşümün başlamasını istiyorlar. Toplam yatırım bedeli 900 milyon lira olacak. "Türkiye'nin her yerinde dönüşüm" dedik. Vatandaşımızla bu dönüşümü gerçekleştirmiş olacağız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler