Bakan Kurum açıkladı: Orta gelirlilere ucuz konut projesi!

Bakan Kurum açıkladı: Orta gelirlilere ucuz konut projesi!

Dar gelirli vatandaşa yapıldığı duyurulan sosyal konut projesi'nin yankıları devam ederken şimdi de orta gelirlilere konut yapılacağını Bakan Murat Kurum açıkladı.

Geri ödeme planı nedeni ile ve 6 ayda bir yapılacak zam oranı ile bir kesimin tepkisine neden olan sosyal konut projesinin açıklanmasının üzerinden kısa bir süre sonra Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum orta gelirlere de konut projesi yapacaklarını duyurdu.

Dar gelirli vatandaş aldığı 5 bin 500 lira asgari ücret ile her 6 ayda bir memur zammı bazalınarak yapılacak zam nedeni ile projeye dahil olamaya çekinirken, Bakan Kurum, "Orta gelir grubu için de konut kampanyası yapılacak. Çalışmalarda sona yaklaştık. Ekim ayı içerisinde bu kampanyanın detaylarını duyuracağız" ifadelerini kullandı.

Şu anda vade, peşinat ve indirim konusunda oranların netleşmediğini belirten Bakan Kurum, "Bu konuda çalışıyoruz. Hazine ve Maliye Bakanlığı konusunda işin finansmanı ve kredi faizi üzerinde değerlendirmeler yapıyoruz" diye konuştu.

FAİZE YÖNLENDİRİYORLAR

Öte yandan 2020 yılındaki kampanyada kamu bankaları düşük faizli kredi ile destek vermişti. Yine benzer bir düşük faizli konut kampanyasının gelmesi bekleniyor.

Durumun bu olması halinde ise bir çok vatandaşın borç batağına daha çok saplanması da kaçınılmaz olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler