Bakan Krişçi'den dikkat çeken açıklama! "Tarımın değerini geç anladık"

Bakan Krişçi'den dikkat çeken açıklama! "Tarımın değerini geç anladık"

Dünya'da yaşanan gıda krizi Türkiye'de tarımın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha bizlere hatırlatırken, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'nin açıklamaları adeta itiraf niteliği taşıdı.

Dünya küresel krizleri le boğuşurken tarım oldukça stratejik bir önem aldı.

Ne yazık ki Türkiye'de tarım sektörünün kademeli olarak bitirilmesi nedeni ile kayıtlı çiftçi sayısı 2021'de 500 binin altına inerek son yılların en düşük seviyesinde gerçekleşti.

Çiftçiye yeterli desteğin sunulmaması, tarım arazilerinin betonlaştırılması gibi izlenilen yanlış politikalar Türkiye'de tarımsal alanda üretimi neredeyse bitirme noktasına getirdiğinden dolayı ithalata bağımlı bir hâl aldık. Yaşanan savaşlar nedeni ile diğer ülkelerinde gıdaya erişiminin kısıtlanması tarımın önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Buna rağmen kenti topraklarımız da yaşayan çiftçileri teşvik etmek yerine Sudan ve Venezuela'dan tarım arazisi kiralayıp yatırımlarımızı o bölgelerde yoğunlaştırdık.

Tam da böyle bir zaman da Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'nin açıklaması dikkat çekti.

Tarıma yönelik tartışmalar sürerken Bursa'da TİGEM tesislerinde Güvenilir Ürün Platformunda konuşan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci “Tarımın önemini geç anladık” dedi.

"Keşke tarımın, gıda üretiminin stratejik öneminin farkına pandemiyle, Rusya- Ukrayna savaşıyla varmasaydık. Pandemide teknolojinin bizi doyurmadığını gördük. Para olsa da tarım ürünlerine, gıdaya ulaşılamadığını gördük.” ifadelerini kullanan Kirişçi'nin bu sözleri vatandaş tarafından itiraf olarak adlandırıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler