BAKAN ALBAYRAK: “TÜRKİYE’Yİ GÜZEL GÜNLER BEKLİYOR”

BAKAN ALBAYRAK: “TÜRKİYE’Yİ GÜZEL GÜNLER BEKLİYOR”

İzmir Ticaret Odası,Ege Bölgesi Sanayi Odası ve İzmir Ticaret Borsası’nca ortaklaşa Kaya Termal Otel’de düzenlenen toplantıda odaların üyeleri ve İzmir iş dünyası bir araya geldi.

Ngazete Haber / İzmir

İzmir Ticaret Odası,Ege Bölgesi Sanayi Odası ve İzmir Ticaret Borsası’nca ortaklaşa Kaya Termal Otel’de düzenlenen toplantıda odaların üyeleri ve İzmir iş dünyası bir araya geldi. İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Hazine ve Maliye Bakanı Dr.Berat Albayrak toplantıda önemli konulara dikkat çektiler.

Bakan Albayrak'ın konuşmasının satır başları şöyle:

"Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün İzmir İktisat Kongresi'nde kurduğu cümleler bugüne ışık tutuyor. Tam 96 yıl önce bu cümleleri kurmuş.Savaş yıkım ve yoksulluk içindeki milletin tekrar toplanması için düzenlenen kongre hepimize örnek olmaktadır. Tüm paydaşların söz hakkına sahip olması, müzakere iş birliği ve ortak akıldan vazgeçilmediğini göstermektedir. Biz de ülkemizin güçlü geleceğine emin adımlarla yürüyoruz. Türkiye dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden olmuştur.

Son 6 ayda Türkiye zor bir dönemden geçti. Çok güçlü bir duruş sergiledik. Biz bu dönemi yeniden dengelenme için fırsat olarak gördük. Finansal saldırılar karşısında ciddi sınav veren Türkiye ekonomisi, 2018 Ağustos ayında yaşadığı süreci de atlatarak dengelenme sürecini başarıyla sürdürmektedir.

Ağustos'tan bu yana kurda yüzde 30'a yakın iyileşme yaşandı. Faizler daha düşecek mi, daha yeni başladı. İyi, çok iyi ama yeterli değil. İş dünyası için faizlerin daha çok düşmesi lazım. Türkiye ekonomisi her türlü iç ve dış şoka rağmen dayanıklılığını korumaya devam ediyor.Toparlanma hızlı bir şekilde devam ediyor. Dolarlar 8 TL olacak 10 TL olacak diyenler kara  kara düşünüyor. 6 TL'den alanlar düşünsünler.

Bu yıl kalkınma ve yatırım müthiş bir noktaya gelecek. Exim Bank'ta da çok kısa sürede adım atacağız. Sermaye piyasalarının genişletilmesi, likiditenin gelişmesiyle, kamu bankaları harici sektörümüz daralma yaşadı. Son ihaleler ve iyileşmelerle çok sıkı bir likidite sürecini bankalar başlattı.

Mart Ocak’tan daha iyi olacak. Biraz bekleyelim Türkiye nisanda, ağustosta batar diyenlerin gemiden düşüp boğulacağını göreceğiz.Esnaflarla programdaydık. Sadece 3 ayda esnafımıza tahsis ettiğimiz limit IMF'ten konuşulan paralar kadar. Biz yüzde 4-5'ten likidite verdik. Türkiye ekonomisi çok güçlü merak etmeyin. Biz sağımıza solumuza bakmadan emin adımlarla ilerliyoruz. Kökleyerek durmak da yok, son sürat limiti aşmak da yok. Kırılganlıklara izin vermeyen bir stratejiyle ilerliyoruz.

Amerika-Çin arasındaki ticaret uyuşmazlığı büyük bir fırsat. Zor bir yolda piyasa kurallarını ihlal etmeden ilerlemeye devam edeceğiz. Sadece gün kaybederler. Belirsizlik korku, sen boşver, üretime bak. Türkiye hiç bu kadar cazip olmadı. Koordineli hareket ettik, yeni Cumhurbaşkanlığı sistemi sayesinde güçlü adımlar attık.10 yıllık devlet tahvilimiz 100 puan aşağı indi. Kağıt almak için yabancı yatırımcı talebi oldu, bir ay bile sürmedi. Türkiye'de dengelenme çok güçlü şekilde ortaya konuluyor. Nisan ayıyla birlikte rahatlamanın güçlü hissedildiği, enflasyonun düşmesi ile, faizlerin de düştüğünü göreceğiz. Çok daha güzel günler Türkiye'yi bekliyor. Türkiye için 2019, 2018'den tecrübe ve derslerin çıkarıldığı tedbirlerin ortaya koyulduğu bir yıl olacak.Faizler, ekonomik gelişmeler her geçen gün daha iyiye gidecek”

qweqwe_1729.jpg51933327_1663059320659739_3427827306041704448_n.jpg
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler