Bahçeli, Kaftancıoğlu Üzerinden CHP'yi Eleştirdi

Bahçeli, Kaftancıoğlu Üzerinden CHP'yi Eleştirdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin haftalık olağan grup toplantısında gündemi değerlendirdi. Bahçeli, Yargıtay tarafından onanan Canan Kaftancıoğlu kararı ile ilgili de konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin haftalık olağan grup toplantısında gündeme dair değerlendirmede bulundu. Bahçeli, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na verilen ceza ile ilgili "İstanbul İl Başkanı için siyaset yolu kapanmış artık siyaset yasağıyla tasfiye olduğu hukuken netleşmiştir. Bu kapsamda kesinleşen ceza bir yıldan fazla olduğu için tartışmaya mahal kalmamıştır. Kim olursa olsun bunun bedeline katlanmak zorundadır." dedi.

Bahçeli'nin konuşmalarından öne çıkanlar şöyle:

Türkiye'mizin büyümesinden, gelişmesinden rahatsız olanların nasıl bir zillete düştüğü fazla söze hacet bırakmayacak şekilde ortadadır. Her icraata kulp takanlar kafalarına fitne külahı geçirenlerdir.

Bir yanda eser ve millet siyaseti devamlı serpilirken diğer yanda iftira ve yalan siyaseti gittikçe derinlik kazanmaktadır. Her atılıma, her yatırıma leke sürmek için fırsat kollayanların basiretleri kapanmıştır. Türkiye hak ettiği seviyelere aşama aşama ulaşmaktadır. Zorlu şartlara rağmen ülkemiz dev bir şantiye görüntüsündedir. Ekonomik büyüme yolunda atılan sağlam adımlar umutlarımızı kamçılamaktadır.

14 Mayıs 2022 Cumartesi günü, muazzam bir yatırımın açılışına tanıklık ettik. Rize-Artvin Havalimanı vuslatın sıcaklığını, uzakları yakın ederek takviye edecektir. Bu havalimanı Doğu-Batı üzerinde bir geçiş köprüsü olarak sivrilmiştir. Dedeleri karadan gemi yürüten bir milletin, şanlı ve şerefli mazimizin zincirleme devam ettiğinin göstergesidir. Yıllık 3 milyon yolcu kapasiteli Rize-Artvin Havalimanı'nın hayırlı olmasını diliyorum. Başta sayın Cumhurbaşkanımıza, emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum. Düzenlenen törene katılan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e de gönülden teşekkür ediyorum.

HEDEFİNDE MİLLET İTTİFAKI VAR
Siyaset yapıyor olmanın ilkesel bir vaziyeti olmalıdır. Milletimizin haklı gururunu paylaşmayanlar siyasetin değil, siyasetsizliğin örneğidir. Türkiye'ye dev eserler kazandırmanın neresi yanlıştır. Türkiye hepimizindir. Milletimizin yararına çalışan, taş üstüne taş koyan kim olursa olsun Allah Razı olsun demek vatandaşlık görevimizdir. İncir kabuğunu doldurmayan eleştiriler ahlakı değildir. Zillet ittifakı akıntıya karşı kürek çekmekten başka ne yapmıştır. Yol yapılır, çetelerden bahsederler. Havalimanı yapılır bir yalana bin yalan eklerler. Bu muhalefet zillettedir. Türkiye'nin ayak bağı olan Zillet ittifakıdır.



Bunlar değiştirse değiştirse, parti değiştirirler, fikir değiştirirler. Bunların dışında bir şey değiştirmeye Türk Milleti izin vermeyecektir.

CANAN KAFTANCIOĞLU KARARI
CHP'nin İstanbul İl Başkanı ile ilgili Yargıtay tarafından verilmiş kararın itamında Zillet ortak paydasında buluşan bütün partiler ağız birliği halinde aynı kaftana sarılmışlardır. Bizim doğrudan muhatabımız söz konusu marjinalleşmiş ve kriminal bir vaka haline gelmiş il başkanı değildir, nihayet Türk yargısı hükmünü vermiş ve konu kapanmıştır. Ne var ki adalet ve hukuku temelinden istismar eden CHP Genel Başkanı karar açıklanır açıklanmaz soluğu milletvekilleri ile birlikte İstanbul'da almış, şov sahnesine çıkmıştır. İstanbul'a doğru bir kez daha yalın ayak yürür diye bekliyorduk fakat bunu göze alamadığını ve cesaret edemediğini de görmüş olduk. CHP'nin İstanbul İl Başkanı kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret etmiş, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni alenen aşağılayarak seri katil demiş, suç işlemiştir.

Cumhurbaşkanına ağzımıza alamadığımız şekilde hakaret ederek suç işlemiştir. Sonuç itibariyle zanlının toplam 3 ayrı suçtan aldığı hapis cezaları onanmıştır. CHP Genel Başkanı bize açık açık söylemelidir; Türk devletine seri katil iftirasının yanında mıdır karşısında mıdır? Sayın Kılıçdaroğlu susma, sinme, saklanma, çık karşımıza... Bu ihanete, melanete, bu suça sen de ortak sayılırsın.

Kılıçdaroğlu, zulme son vereceklerini iddia etti. Yine sap yiyip saman savurdu. Bebek katillerinin posteri altında konser verenlere sahip çıkmak, zulmün ta kendisidir. Zulüm devlete katil demektir. Zalim ise buna gönüllü destek olandır. Zalimi görmek istersen, zulmü görmek istersen, Türkiye Cumhuriyeti düşmanlarıyla çektirdiğin fotoğraflara bakman yeterlidir.



İstanbul İl Başkanı için siyaset yolu kapanmış artık siyaset yasağıyla tasfiye olduğu hukuken netleşmiştir. Bu kapsamda kesinleşen ceza bir yıldan fazla olduğu için tartışmaya mahal kalmamıştır. Kim olursa olsun bunun bedeline katlanmak zorundadır. Herkes haddini bilsin, hukukun sınırlarını zorlamayı aklından bile geçirmesin. Bu devlet sokakta bulunmadı, istikbalimiz spot piyasadan alınmadı. Hiçbir vatan evladı zillete boyun eğmeyecektir.

MHP, 2023 HAZİRAN'DAKİ SEÇİMLERE HAZIRLANMAKTADIR
MHP bu şuurla, bu inanışla 2023 yılının Haziran ayında yapılacak seçime hazırlanmaktadır. Hainlere Türkiye'yi bırakmayacağız. Ne efendi olacağız ne de uşak. Bizim hedeflerimiz yüksek, başarma azmimiz sınırsızdır. Biz milletimizi ve vatanımızı her zamanki gibi çok seveceğiz. Gönül seferberliğimizin ikinci etabına 13 Mayıs'ta yeniden başlattık. 173 ilçemizde vatandaşlarımızla, emeklilerimizle, esnaflarımızla, memur ve çiftçilerimizle buluştuk. Kurban Bayramı'na kadar durmayacağız ve gönüllerde olacağız. Yaz ayının hemen bitiminde siyasi çalışmalarımızda 3. etaba geçmiş olacağız. İlçe ilçe dolaşıp mesajlarımızı ve hedeflerimizi birer birer anlatan siz değerli milletvekili arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI
Rusya ile Ukrayna arasında süregelen çatışma ortamının tehlikeli sonuçlara kapı açtığı her türlü izahtan varestedir. Silahların susması, akan kanın durması, müzakere masasında görüşülen konu başlıkları üzerinde mutabakat sağlanması tüm aktörlerin çıkarınadır. Ukrayna savaşını körükleyen devletlerin ve uluslararası kuruluşların varlığı da gizlenemez durumdadır. Adeta bir dünya savaşının test sürüşü yapılmaktadır. Bize göre gidişat normal, hayra alamet değildir.

İSVEÇ VE FİNLANDİYA'NIN NATO ADAYLIĞI
İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyesi olmasıyla ilgili sürecin tartışmaya açılması Ukrayna savaşının dozajında, şiddetinde azalmaya değil artışa, kronikleşmesine hatta küreselleşmesine yol açabilecektir. NATO, 1949 tarihinde kurulduğunda 12 üyesi bulunurken şu anki üye ülke sayısı 30'dur. Rusya'nın itirazlarından birisi NATO'nun doğuya genişleme stratejisidir. MHP, NATO'nun genişleme ve doğuya açılma stratejisini oldukça mahsurlu değerlendirmektedir. Finlandiya ile İsveç'in NATO'ya alınması savaşın uzaması ve daha geniş coğrafyaya yayılması demektir. Finlandiya ve İsveç'in Türkiye düşmanlarına nasıl kucak açtığı bilinmektedir. Kimse bize hikaye anlatmasın, Viking mantığı vandal mantığıdır. Yüce kitabımız Kur'an'ı yakanların bize laf yetiştirmeye ne yüzleri olacak ne de yürekleri yetecektir.

Terör örgütleriyle silah çatanların sözüne nasıl güvenelim? İttifaklarına hangi mantıkla itibar edelim? Hazırlık süreci bir bakıma tehditler, Batı Avrupa'dan süpürme sinsiliğinden başka bir şey değildir. Batı Avrupa'ya yüklenen ağırlık kuzeye kaydırılacaktır. Bu itibarla MHP, Finlandiya ile İsveç'in NATO üyeliğini zamansız, gereksiz ve yersiz olarak değerlendirmekte ve soğuk bakmaktadır.

ABD'YE TEPKİ
F-16 savaş uçakları konusunda somut bir gelişme yoktur, üstelik ABD, PKK/YPG'ye inatla destek vermeyi sürdürmektedir. Biden yönetimi geçtiğimiz hafta ABD'nin PKK/YPG'ye Suriye'de işgal ettiği bölgelere yatırım yapmalarının önünü açmıştır. Bu şu demektir, ABD, yani müttefikimiz; Türkiye'ye yaptırım uygularken terör örgütlerini bundan muaf tutmuştur. Bu kifayetsizlik meşru mudur?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler