Aydın'da Cumhur İttifakı’ndan kadın-erkek eşitliği heykeline ret

Aydın'da Cumhur İttifakı’ndan kadın-erkek eşitliği heykeline ret

Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclisinde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü özelinde yapılacak olan kadın ve erkek eşitliğini anlatan soyut heykel yarışmasına Cumhur İttifakı meclis üyeleri ret oyu verdi. Yarışmanın yapılması oy çokluğu ile kabul edildi.

Aydın'da Cumhur İttifakı’ndan kadın-erkek eşitliği heykeline ret

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü özelinde yapılacak olan kadın ve erkek eşitliğini anlatan soyut heykel yarışması oylamasına Cumhur İttifakı ret oyu vermesi tepki çekti. Yarışmanın yapılması oy çokluğu ile kabul edildi.

Cumhur İttifakı’nın ret oyu vermesine tepki gösteren Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Değerli belediye başkanları bu sözleri bir kadın olarak işitmekten hicap duyuyorum. Gerçekten ne söyleyeceğimi bilmiyorum. 12 yıldır belediye başkanıyım, kadın bir belediye başkanıyım. 12 yıl boyunca kadınlara hizmet ettik, hizmet etmeye de devam ediyoruz. Birçok kadın kooperatifi kurduk; işe alırken eşitler arasında kadınları tercih ettik. Ama şu anda sayın meclis üyesi, çarpıtarak kadınlara yeteri kadar ilgi gösterilmediğini söylüyor. OECD ülkeleri içinde en çok kadına şiddet ve kadın cinayetleri bizim ülkemizde yaşanıyor. Maalesef üzülerek ifade ediyorum bunu” diye konuştu.

Sanatla kadın ve erkeğin eşitliğine bile karşı gelindiğine vurgu yapan Çerçioğlu, “Bütün kadınları kapsayan soyut bir heykel için yarışma açıyoruz. Sanata, sanatçıya hem değer veriyoruz hem de kadınla erkeğin eşit olduğunu sanatla anlatmaya çalışıyoruz. Tamamen düşüncemiz bu yöndedir. Ama kalktınız; nasıl bir düşünce yapısı... Söyleyecek hiçbir şey bulamıyorum. Kadın konusunu asla çarpıtmadım. Bu ülkede her gün kadın cinayetleri işleniyor. Her gün yüzlerce kadın şiddete maruz kalıyor ve önümüzde 8 Mart var; sanatla kadınla erkeğin eşit olduğunu anlatalım dedik ve siz ret verdiniz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler