Aydın Doğan medyaya geri mi dönüyor?

Aydın Doğan medyaya geri mi dönüyor?

Eski medya patronu Aydın Doğan’ın yeniden geri dönüş hazırlığında olduğu iddiaları medya kulislerini heyecanlandırdı.

Kanal D, Hürriyet, Milliyet ve Doğan Haber Ajansı gibi dev medya kuruluşlarını bundan üç yıl önce elden çıkaran Doğan Grubu’nun ana akım medyaya yeniden dönmeye hazırlandığı iddiası medya kulislerini heyecanlandırdı. Konuşulanlar göre Doğan Grubu özellikle Arzuhan Yalçındağ‘ın bu kapsamda Ciner‘in elinde olan Show TV ve Habertürk‘ü satın almak için babası Aydın Doğan‘ı ikna etti.

Şu bir gerçek ki, Aydın Doğan, medya imparatorluğu zamanında çok eleştirildi. Ancak sonrasında yaşananlar, bu eleştirilerin ne kadar haksız olduğunu, Aydın Doğan’ın baskılara nasıl direndiğini gösterdi. O anlamda ‘yiğidin hakkını yiğide vermek lazım!’ (Yiğidi öldür, hakkını yeme!)

“EN UYGUN ZAMANDA MEDYAYA DÖNECEK”

İş dünyasının enerji-maden gibi birçok alanında hayli başarılı olan Turgay Ciner’in medyadan dolayı başının çok ağrıdığı biliniyor. Yılın yarısını Londra’da geçirmeye başlayan Ciner’in yakın çevresine medyadan çıkmak istediğini dillendirdiği hep konuşuldu.

Turgay Ciner‘in bu duygularının bilinmesine karşın Ciner Medyayı almak için somut, elle tutulur bir girişim olmadı, en azından medyaya yansımadı! Bu anlamda belki de en somut adım Doğan Grubu tarafından atıldı…

TEMELİNİ MEHMET ALİ YALÇINDAĞ ATTI

Mayıs ayında Doğan Holding Kurucu ve Onursal Başkanı Aydın Doğan’ın icazeti ile başlayan görüşmelerin temelini damat Mehmet Ali Yalçındağ attı. Görüşmeler, HaberTürk ve Show Tv üzerinde yoğunlaşmış durumda…

Geçen hafta içinde Mehmet Ali Yalçındağ, Ciner Medya’nın Taksim’deki binasına gitti. Veyis Ateş skandalından ötürü Turgay Ciner‘in son derece öfkeli olduğu ise gelen Ciner Medya koridorlarında dillendirilmekte.

Veyis Ateş skandalı sonrası, Ciner Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı olan Kenan Tekdağ’ın da işe geldiğinde kullandığı ve Ciner Medya Holding‘in önüne park ettiği dünyanın en zenginlerine hitap eden Bentley marka aracını bir süredir kullanmadığı dikkatlerden kaçmadı. Tekdağ, mütevazı şirket araçları ile işe gelmekte… İşte tam da bu dönemde Mehmet Ali Yalçındağ ile kritik görüşme yapıldığı konuşuluyor…

“CİNER – DOĞAN GÖRÜŞMESİ..”

Mehmet Ali Yalçındağ ile Fatih Altaylı’nın çok yakın oldukları bilinmekte. 1 ay önce başlayan görüşmelere Altaylı’nın ‘aracılık ettiği’ dillendirilse de görüşmeler Kenan Tekdağ üzerinden yürüyor. Pazarlıkların Show TV ve Habertürk üzerine yoğunlaştığı ise yine iddialar arasında… Peki, bu görüşmeler ne zaman nihayetlenir ? sorusuna gelince Ankara’ya bağlı diyelim.. Ve bekleyelim.. 

3 YIL ÖNCE MEDYADAN ÇEKİLMİŞTİ

Doğan Medya, 2018 yılında Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yaptığı açıklamada, Hürriyet, Posta, Fanatik gazeteleriyle Kanal D ve CNN Türk televizyonlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda yayın kuruluşunu 916 milyon dolara Demirören Gruba sattığını açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler