AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇERÇİOĞLU VOLKSWAGEN ÇAĞRISINI YENİLEDİ:

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇERÇİOĞLU VOLKSWAGEN ÇAĞRISINI YENİLEDİ:

Resmi sonuç henüz açıklanmadı. Mücade etmeliyiz. Edeceğiz.

AKP Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim , 'Volkswagen Türkiye'yi değil, Bulgaritan'ı seçti ' demesi Aydınlıları hayal kırıklığına uğratmıştı…

HABER MERKEZİ

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu Volkswagen konusundaki çağrısını yeniledi. Çerçioğlu Volkswagen’in henüz resmi bir açıklama yapmadığını, Bulgaristan Eski Devlet Başkanı Plevneliev’in ise Sputnik Haber Ajansı’na yatırımın kendi ülkelerinde olması için açıklamalar yaptığı bir dönemde,  Türkiye’nin de yatırımın burada yapılması için mücadeleye ve çalışmaya devam etmesi gerektiğini söyledi.

‘Dünyada  ‘Ekonomi Savaşları’ devam ederken,  bizim bu konuda erken pes etmemiz gerekir’ diyen Çerçioğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

Topyekün bu konuda biz mücadeleye devam etmeliyiz. AKP milletvekilleriyle beraber bu savaşı hem Aydınlılar hem de ülkemiz için vermeliyiz. Resmi açıklamadan önce yapılan açıklamalar ülkemize ve mücadeleye zarar verir.

Öte yandan AKP Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun "Volkswagen'in Türkiye'de kurmayı planladığı otomobil fabrikasının Aydın'da kurulmasını sağlayalım" çağrısıyla ilgili yatırımın Türkiye’de değil Bulgaristan’da yapılmasının kararlaştırıldığını duyurmuştu. 

Çerçioğlu, resmi sonuç açıklanıncaya kadar bu yatırımın Türkiye ve Aydın'da yapılması için mücadele edilmesi gerektiğinin altını çizerek, sözlerini şöyle tamamladı:

Resmi açıklama yapılıncaya kadar mücadele etmeliyiz. İkna etmek için çalışmalıyız. Biz bunu yapacağız.

Öte yandan aynı gün iki önemli köşe yazarı Fatih Altaylı ve Yavuz Donat da ,  Bekir Kuvvet Erim'in dediklerinin aksine Erdoğan'ın firmayı ikna ettiğini ve yatırımın Türkiye'de yapılacağına dair önemli iki makale kaleme aldı.

Altaylı , Habertürk'teki köşesinde Erdoğan'ın kendisiyle bizzat yüzyüze görüşen Taksiciler Esnaf Odaları yönetimine Volkswagen yatırımının Türkiye'de yapılacağının kesinleştiğini söylediğini ve , 'bu yatırımdan sonra tüm taksileri Volkswagen yaparız' dediği bilgisini köşesine taşıdı. Sabah Yazarı Yavuz Donat ise Manisa'liların illerinde bu yatırımın yapılmasına ilişkin heyecanlarını ve mücadelelerini bugün köşesinde anlattı.

Bu arada Sputnik’in haberine göre; Yeni Volkswagen fabrikası için Türkiye ile yarışta olan Bulgaristan'da Başbakanı Boris Borisov hala şanslarının yüksek olduğunu söylemesinin ardından eski Devlet Başkanı Rosen Plevneliev, Volkswagen’e öncekinden daha iyi teklif sunacaklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler