Avusturya Suriye'de Putin'in Müttefiki Olacak

Avusturya Suriye'de Putin'in Müttefiki Olacak

Putin ve Avusturya Şansölyesi Kurz, Çarşamba günü ikili bir toplantı gerçekleştirdi. Ukrayna ve Suriye konularında işbirliğinin güçlendirileceği bildirildi.

Rusya Devlet Başkanı Putin ve Avusturya Şansölyesi Sebastian Kurz, Çarşamba günü ikili bir toplantı gerçekleştirdi. Şansölye Sebastian Kurz St. Petersburg'taki bir sergi açılışına katıldıktan sonra,Putin- Kurz ikili bir toplantı yaptı.

İkili İlişkiler Gelişiyor

Putin, toplantı sürerken yaptığı bir açıklamada,'Bu etkinliğin sadece sanat konusunda değil ikili ilişkilerin geliştirilmesi konusunda da konuşma fırsatı yarattığını' belirtti.

'İlişkilerimiz gelişiyor,ticaret hacmimiz büyüyor.Geçen yıl yüzde 40 oranında büyüme sağladık. İçinde bulunduğumuz yılda ise büyüme, daha ilk dönemden ikiye katlandı.' dedi.

'İki ülke sadece enerji alanında değil diğer alanlarda da büyük projeler geliştirecek.Ancak konuşmalar sırasında, Rusya ve BM ilişkilerine değineceğim.İki devletin de dikkatini celbedecek en hassas global konularda fikir alışverişi yapacağız.' ipuçlarını verdi.

Kurz ise, 'Bugün Ukrayna ve Suriye gibi zorlu konuları konuşacağız.Ancak diyalog ile işbirliğimizi güçlendirme fırsatı yakalayacağımıza inanıyoruz. Barışçıl şekilde birarada yaşamak,herkesin çıkarına olacaktır.' açıklamasında bulundu.

Putin, Ekonomik Zaferleri Siyasi Zaferlerle Taçlandıracak

Analistler ise Avrupa ve Rusya ittifakının giderek güçlendiğine dikkat çekti. Putin'in Suriye konusunda Avrupa desteği almak istediği söyleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler