Avustralya'da Devlet Eliyle Gettolar Kuruluyor

Avustralya'da Devlet Eliyle Gettolar Kuruluyor

Avustralya hükümeti,büyük şehirlerdeki yoğunluğu azaltmak amacıyla göçmenler için bölgesel ve kırsal merkezler oluşturacağını açıkladı.

Avustralya hükümeti,büyük şehirlerdeki yoğunluğu azaltmak amacıyla göçmenler için bölgesel ve kırsal merkezler oluşturacağını açıkladı.

Kıtanın büyük bölümünün seyrek nüfuslu olduğu,Avustralya'nın ise yılda yaklaşık yüzde 1.6 büyüdüğü belirtildi.

Daha Küçük Şehirlerde 5 Yıl İkamet Etme Zorunluluğu Gelecek

Avustralya Nüfus Bakanı Alan Tudge; Sydney, Melbourne ve Güneydoğu Queensland şehirlerinin, denizaşırı göçten dolayı dünyanın en hızlı büyüyen şehirleri arasına girdiğini ifade etti.

 Tudge; göçün, Avustralya’nın doğu şehirlerinde yeni inşaat çalışmaları yükü doğurduğunu,geçen yıl bu iş için $15 milyar Avustralya dolar harcandığını söyledi. 2030'da bu rakamın $40 milyar Avustralya dolarına ulaşacağının altını çizdi. 

“Göçmenlere getieceğimiz yeni kısıtlamalar üzerinde çalışıyoruz. Daha küçük şehirlere ya da bölgelere yerleştirilecek ve beş yıl orada ikamet etmek zorunda kalacaklar. ”

Zor Kullanma Yolu Yerine Cazibe Merkezleri Politikası

Avustralya Sınır Güçleri Şefi  Roman Quaedvlieg ise 'Göçmenlerin küçük şehirlerde yaşaması zorunluluğunu getirmek,uygulaması çok zor olacak bir iştir.' eleştirisini getirdi.

“Göçmenler, küçük şehirlerin olanaklarının ve güzelliklerinin cazibesine kapılacaklar.Gidecekleri şehirleri belirleyip, onları polis zoruyla oralara götürmek imkansız ” tweetini attı. 

Uzmanlar ise nüfus kolaylığı avantajından çok 'şehirden dışlanma/göçmen olma/ülkeye ait olmama' hislerinin sosyal yaralarına ve dezavantajlarına dikkat çekti. Terörizmin yayılma alanı bulacağı sosyal eşitsizlik bölgeleri inşa edilmesinden duydukları endişeyi dile getirdiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler