Avukatlardan şiddete tepki: Biz davaların tarafı değiliz

Avukatlardan şiddete tepki: Biz davaların tarafı değiliz

İzmir Barosu’na bağlı avukatlar, şiddeti protesto etti. İzmir Adliyesi’ndeki baro biriminden alkışlarla ve sloganlarla çıkan avukatlar, adliye önünde; “Biz avukatlar davaların tarafı değiliz. Bir kez daha haykırıyoruz. Yeter!'' dedi.

İzmir Barosu avukatları, avukatlara yönelik şiddeti protesto etti. Avukatlar, İzmir Adliyesi içindeki baro biriminden alkışlarla ve sloganlarla adliye önüne kadar yürüdü. Burada; avukatlar adına açıklamayı İzmir Barosu Başkan Yardımcısı Av. Zöhre Dalkıran yaptı.

Bursa’nın İnegöl ilçesi ve Konya’nın Ilgın ilçesinde avukatlara yönelik yapılan saldırıları hatırlatarak açıklamaya başlayan Dalkıran, şunları söyledi:

“Şiddet haberleri üst üste gelmekte birlikte maalesef avukatların uğradığı şiddet basına yansıyandan çok daha fazla ve hiçbir olay münferit değil. Şiddete karşı tepki göstermek, ‘dur’ demekle sorunların bitmeyeceğini düşünen birçok meslektaşımız var. Farkındayız! Biliyoruz ki bu şiddet; avukatı düşmanlaştıran, itibarsızlaştıran bir politikanın ürünü ve bunu ancak sesimizi yükselterek, yılmadan mücadele ederek durdurabiliriz. Bu politika; hâkimin avukata kapısını kapamasıyla, savcının dosyayı avukata inceletmemesiyle, icra dairesinde avukatın muhatap alınmamasıyla, tapu dairelerinde kamu görevimizi yerine getirdiğimizin unutulmasıyla ve avukatın ekonomik olarak yoksullaştırılmasıyla geliştirildi. Avukata gösterilen polis şiddetiyle, haksız gözaltılar ve tutuklamalarla büyüdü. Avukatın mağdur edildiği suçlarda faillerin cezalandırılmaması ile taçlandırılıp baroların bölünmesiyle onurlandırıldı.

"Davaların tarafı değiliz"

Biz avukatları taraf vekilliği yaptığımız davalar nedeniyle tarafmışızcasına yargılayanlar ve parmakla gösterip hedef haline getiren iktidar sahipleri, bugün avukata yöneltilen silahın tetiğini çekenlerdir. Bu şiddeti ortadan kaldırmak için iktidar sahiplerine, kamuoyuna, hakim ve savcı meslektaşlarımıza sesleniyoruz; Biz avukatlar davaların tarafı değiliz. Adliyeler, emniyet birimleri, tapu daireleri, ofislerimiz veya görevimiz gereği gittiğimiz herhangi bir yer bizim görev alanımızdır. Biz avukatlar sadece işimizi yapmak istiyoruz. Salt bu isteğimiz nedeniyle tarihte hiç olmadığı kadar ötekileştirilerek hedef haline getirildik. Bir kez daha haykırıyoruz. Yeter! Cezasızlık politikalarından güç alan şiddeti önlemek için yasal düzenlemelerin ivedilikle yapılması ve yargının sac ayağı olan savunmanın da etkin bir şekilde korunması taleplerimizi yılmadan dile getirmeye ve mücadele etmeye devam edeceğiz.”

Açıklamanın ardından avukatlar, "Savunmaya Dokunma, Avukata Dokunma", "Savunma Susmadı, Susmayacak", "Faşizme Karşı Omuz Omuza" sloganları attı. (ANKA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Güncel