Avrupa ülkelerinden, mutasyon nedeniyle Londra'ya seyahat yasağı

Avrupa ülkelerinden, mutasyon nedeniyle Londra'ya seyahat yasağı

Bir dizi Avrupa ülkesi, normalden daha hızlı bulaşan bir ‘corona’ mutasyonunun yayılmasını önlemek için Britanya’ya seyahat yasağı koydu veya koymayı düşünüyor.

Bulgaristan, Almanya, Avusturya, İtalya, Hollanda ve Belçika uçuşları askıya alırken; İrlanda ve Fransa’nın da benzer bir politika izlemesi bekleniyor. Britanya’dan Belçika’ya olan tren yolculukları da durduruldu.

Başbakan Boris Johnson, başkent Londra dahil ülkenin güneydoğusunda son dönemde görülen vaka artışına neden olan mutasyonla, virüsün yüzde 70’e kadar daha bulaşıcı olabileceğini dile getirmişti. 

Her ne kadar mutasyon nedeniyle virüs daha hızlı bulaşsa da hastalığı ağırlaştırdığı ya da daha ölüm oranını yükselttiğine dair bir kanıt elde edilemedi. 

Boris Johnson, Noel dönemi için planlanan kuralların gevşetilmesini kaldırarak, yeni bir ‘dördüncü aşama’ kısıtlaması getirdi.

Üç farklı ülkede dokuz vaka

AFP’ye verdiği demeçte, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yetkilileri, Britanya’da ortaya çıkan yeni mutasyona yanıt olarak Avrupa’daki üyelerini önlemleri güçlendirmeye çağırdı.

DSÖ yetkililerinin aktardığına göre, Danimarka, Hollanda ve Avustralya’da olmak üzere, üç farklı ülkede dokuz yeni ‘corona’ mutasyonu vakası bildirildi.

DSÖ Avrupa sözcüsü, “Bulaşın yoğun ve yaygın olduğu Avrupa’da, ülkelerin kontrol ve önlem yaklaşımlarını iki katına çıkarması gerekiyor” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam