Avrupa Şampiyonasında Çeyrek Final Heyecanı!

Avrupa Şampiyonasında Çeyrek Final Heyecanı!

Avrupa Şampiyonasında günün maç programı belli oldu

Euro 2020'da çeyrek final eşleşmesinde Çekya ile Danimarka, akşam saat 19.00'da Azerbaycan'ın Bakü kentinde karşı karşıya gelecekler. 

Çek Cumhuriyeti, Avrupa Şampiyonası'nda Danimarka ile oynadığı iki maçı da gol yemeden kazandı.

Çek Cumhuriyeti ile Danimarka arasında oynanan son altı maçın beş berabere biterken, eşitlikle sonuçlanmayan tek karşılaşmadan Danimarka galip ayrıldı. Avrupa Şampiyonası tarihinde üst üste iki maçta 4+ gol atmayı başaran ilk takım olan Danimarka, Euro 2020'de toplam dokuz gol sevinci yaşarken; ülke tarihinde daha yüksek sayıya ulaştığı tek turnuvayı 1986 Dünya Kupası'nda oynadı. Avrupa Şampiyonası'nda oynadığı üç çeyrek finalin ikisinde tur atlamayı başaran Çek Cumhuriyeti, sadece bu aşamada boy gösterdiği son turnuvada yoluna devam edemedi.

Danimarka, 1966'dan bu yana maç başına en fazla şut ve isabetli şut çektiği büyük turnuvayı oynuyor. Danimarka büyük turnuvalarda oynadığı son iki çeyrek finalde de rakiplerine elendi. Euro 2020'de çektiği ilk 44 şutun sadece birini gole çevirebilen Danimarka, daha sonraki 31 şutundan sekiz gol çıkardı.

Danimarka formasıyla çıktığı altı maçta yedi golde pay sahibi olan Mikkel Damsgaard, son 16 turundaki Galler maçında Danimarka adına en fazla şut pası veren isimdi. Çek Cumhuriyeti formasıyla görev yaptığı 30 maçta 15 gol atan Patrik Schick, Euro 2020'de çıktığı dört karşılaşmada dört gol kaydetti. Schick ilk kez boy gösterdiği Avrupa Şampiyonası'nda 5+ gole ulaşan altıncı, Milan Baros'tan sonra ise bunun başaran ikinci Çek oyuncu olmak istiyor. Euro 2020'de sol ayağıyla en fazla gol atan oyuncu, Çek Cumhuriyeti forveti Patrik Schick. Avrupa Şampiyonası tarihinde tek turnuvada daha fazla sol ayak golü kaydeden tek isim, Euro 2016'da Antoine Griezmann'dı.


UKRAYNA-İNGİLTERE

İngiltere ile oynadığı yedi maçta sadece üç gol atabilen Ukrayna, hiçbir karşılaşmada iki golü bir arada göremedi. İki ülke arasında oynanan son dört maç sadece dört gole sahne oldu. İngiltere'nin Avrupa Şampiyonası'nda çıktığı önceki üç çeyrek final maçı da penaltılara giderken; 1996'da İspanya'yı eleyen İngilizler, daha sonraki iki karşılaşmadan mağlup ayrıldı. İngiltere, Avrupa Şampiyonası tarihinde Almanya'nın ardından bir turnuvada oynadığı ilk dört maçta gol yemeyen ikinci takım oldu. Büyük turnuvalarda bunu ilk beş karşılaşmada başaran tek ülke İtalya.

Ukrayna'nın bugüne kadar büyük turnuvalarda oynadığı tek çeyrek final maçı, 2006 Dünya Kupası'nda 3-0 kaybettiği İtalya karşılaşmasıydı. Avrupa Şampiyonası'nda oynadığı son üç maçın ikisini kazanan Ukrayna, önceki yedi karşılaşmada tek galibiyet alabilmişti. Euro 2020'de şu ana kadar rakiplerine İngiltere'den daha az gol beklentisi izni veren tek takım İtalya. Oynadığı dört maçta kalesine sadece sekiz isabetli şut gelen İngilizler, büyük turnuvalar tarihinde en düşük ortalamasını yakalamış durumda. İngiltere'nin Euro 2020'de attığı dört golün üçünü kaydeden Raheem Sterling, tek turnuvada İngilizler adına daha fazla gol sevinci yaşayan Alan Shearer ve Wayne Rooney'yi yakalamak için sahaya çıkıyor.

Ukrayna'nın Avrupa Şampiyonası'nda attığı son sekiz golün beşine doğrudan katkı sağlayan Andriy Yarmolenko, teknik direktörü Andriy Shevchenko ile birlikte ülkesi adına büyük turnuvalarda en fazla gol katkısı yapan iki isimden biri konumunda. Euro 2020'de en az 200 pas girişiminde bulunan oyuncular arasında John Stones'tan daha yüksek pas yüzdesine sahip tek isim Aymeric Laporte.
 

futbol.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler