Atilla Yeşilada son seçim anketlerini ele aldı: Erdoğan kesin kaybediyor

Atilla Yeşilada son seçim anketlerini ele aldı: Erdoğan kesin kaybediyor

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, son anket sonuçlarını analiz ederek Cumhurbaşkanlığı yarışında kimin önde olduğunu açıkladı. Yeşilada, Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'na büyük farkla kaybettiğini söyledi.

Dolar kuru tahminleriyle dikkat çeken ünlü ekonomist Atilla Yeşilada'dan anket sonuçları üzerinden Cumhurbaşkanlığı seçimleri değerlendirmesi geldi.

Köşe yazısında Yöneylem, MetroPoll, Aksoy, Gezici, BUPAR, Artıbir, Areda Survey, Asal araştırma şirletlerinin anket sonuçlarını paylaşan Yeşilada, "Havuz basını inanmasa da, Altılı Masa tek aday çıkartacak." dedi. Aday olabileceğini söyleyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Erdoğan'a karşı kazanma ihtimalini değerlendiren Yeşilada, anket sonuçlarına göre Erdoğan'ın seçimi kaybedeceğini söyledi.

Atilla Yeşilada şu ifadeleri kullandı:

"Seçimlere bir yıldan az kala, anketlerin bulguları ile muhalefete yakın, ya da açıkça Erdoğan-AKP karşıtı olarak kendini lanse eden fikir insanları arasındaki fark da açılıyor. Anket ortalamaları çok açık biçimde Altılı Masa’nın AKP- MHP ittifakına büyük üstünlük sağladığını gösteriyor.

Muhalefet AKP-MHP’ye %62-38 gibi bir üstünlük sağlıyor.

Havuz basını inanmasa da, Altılı Masa tek aday çıkartacak.

ASAL ve Optimar anketlerinde birinci turda Erdoğan seçimi kazanamıyor. İkinci turda ise muhalefet seçmeninin muhalefet adayı etrafında birleşmesi halinde, birinci turdaki oy oranına göre kaybeder.

Avrasya anketlerinde sürekli olarak Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan’ı ikinci turda kolaylıkla altedeceği sonucu görülüyor.

Ortaya çıkan sonuçları şöyle özetleyebiliriz

  • Erdoğan’ı önde gösteren Optimar ve ASAL anketleri metodolojik olarak hatalı. Gerçekleşmesi mümkün olmayan bir seçim yarışı varsayıp, önde gideni galip ilan ediyorlar.
  • Diğer anketler arasında sadece AREDA Erdoğan’ın 3 muhtemel aday olan Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş’ı yendiğini bulguluyor.
  • Diğer tüm anketlerde TÜM OLASI muhalefet adayları ikinci turda Erdoğan’ı yeniyor.
    İsim belirtilen, AREDA hariç, tüm anketlerde Kılıçdaroğlu Erdoğan’ı yeniyor.
  • 3 önde gelen muhalefet adayı olan Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş arasında Erdoğan’a karşı en zayıf performansı gösteren Kılıçdaroğlu.
  • Kılıçdaroğlu yalnız genel seçmen kitlesinde Erdoğan’ı yenmekle kalmıyor, iki kritik seçmen gurubu olan ilk kez oy verecek gençler ve Kürt vatandaşlar arasında da üstünlük sağlıyor. "

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler