Prof. Dr. Erkan SEVİNÇ

Prof. Dr. Erkan SEVİNÇ

Aşkın Olayım

Rahmetli Kayahan hasta Galatasaray’lıydı. Ancak yaptığı bestelerden biri “Bir Aşk Hikayesi” Beşiktaş’ın marşı oldu adeta. O da hasta Beşiktaş’lı ama şarkısı “Aşkın Olayım” Galatasaray’ın yıldız ismi Icardi ile sarı kırmızılıların stad tribünlerinde söylediği bir şarkı haline geldi. Onu Galatasaray’ın şampiyonluk gecesinde sahne aldığı için eleştirenler oldu. Ben de hasta Beşiktaşlıyım ama Simge Sağın doğrusunu yapmıştır.Sporun güzelliği de buradadır.

Simge 2010'ların başında yayımladığı şarkılarla Türk pop müziği sahnesinde yer almaya başlasa da asıl çıkışını 2015'te radyo ve televizyonlarda çok çalınarak liste başı olan "Miş Miş" şarkısı ile gerçekleştirdi.

Sanatçı 1981 İstanbul doğumlu. Arnavut bir anne ile Amasyalı bir babanın ikinci çocuğu olarak dünyaya geliyor. Babası müzisyen ve çeşitli orkestralarda çalışmış. Başarılı bir lise hayatı sürmeyen ve lisenin ilk yılında sınıf tekrar eden Simge, öğrencilik hayatını “İğrenç, kötü ve kopyacıydım. Bacağıma ve kalemlere kopya yapardım. Lise birde dokuz zayıfla kalmıştım. Matematik, fizik ve kimyam çok kötüydü. Sadece edebiyatım iyiydi." sözleriyle anlatıyor. Liseyi bitirdikten sonra müzik eğitimi almak isteyince babasının teşvikiyle İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı'na kaydoldu ve buradaki Ses Eğitimi bölümüne başladı. Üniversitede klasik Türk müziği sanatçıları Alâeddin Yavaşca ve Selahattin İçli dahil olmak üzere çeşitli isimlerden eğitim aldı. Konservatuvarda öğrenciyken Gülşen, Zeynep Dizdar,Yaşar,Serdar Ortaç gibi çeşitli pop şarkıcılarına geri vokallik yaptı. İlk stüdyo albümü “Ben Bazen” 2018'de yayımlandı ve içerdiği müzikal çeşitlilik ile övgü topladı. Albümde yer alan “Öpücem” hit oldu.Bugüne kadar Altın Kelebek Ödülü ve Radyo Boğaziçi Müzik Ödülü olmak üzere birçok ödül aldı.

Simge, 2013 yılı boyunca Eskişehir ve İzmir'deki bazı mekânlarla sezonluk anlaşmalar imzalayarak her hafta sahneye çıktı. Yeni çalışmaları için Doğan Music Company ile anlaşma imzaladıktan sonra Eylül 2014'te "Bip Bip" şarkısını single olarak yayımladı. "Bip Bip" kendisinin üç yıl önce çıkardığı ilk şarkılardan daha fazla ses getirerek şarkıcının tanınırlığını artırdı ve Simge'nin kendi deyimiyle "unutulmuş bir şarkıcıyı" hayata döndürdü. Şarkıcı kariyerine Rif Kohen'in "Dans mon quartier" şarkısının Türkçe sözlerle hazırlanmış cover versiyonu olan "Miş Miş"i Haziran 2015'te yayımlayarak devam etti.

“Türk Sanat Müziği eğitimini alıyorsunuz. Arabesk veya TSM albümü gelir mi ?”sorusuna “Evet albüm yapmak istiyorum. Bu dönemde kimse Türk Sanat Müziği söylemiyor. Ve bu bizim kültürümüz. Arabeske bayılıyorum. Özümde zaten var. Bayılıyorum Orhan Gencebay ve Müslüm Gürses şarkılarına. Caz ve arabesk dinleyerek büyüdüm. Kesinlikle bir albüm yapacağım.”

Sanatçı gezmeyi ve bilmediği yerlere gidip keşfetmeyi çok seviyor. Fırsat buldukça yurt içi, yurt dışı hiç fark etmez yeni yerler görmeye çalışıyor. Evdeyken mutlaka mutfağa girer, yemek yapar. Bilirsiniz Arnavut’lar yemeyi de yedirmeyi de çok severler. Buzdolabında mutlaka meyve bulundurur. Olmazsa olmazı. Düzenli olarak da ceviz tüketir.

Simge müzikal tarzı için "Biraz Türk müziği nağmesi olan ve altyapıları modern bir sound. Yani hem batı, hem de doğu sentezi." der.Her zaman Sezen Aksu'yu örnek aldığını söyler.

“Yıllar önce üniversite 1. sınıfta okurken kendisi ile tanışmıştım. Ve kuliste ellerimi tutarak seninle bir gün yollarımız kesişecek demişti. Hatta çocuklar gibi o gün ellerimi yıkamamıştım. O dönem şarkı söylemiyordum. Bana söylediği cümleden o kadar çok etkilendim ki: O cümlenin peşini bırakmayarak şarkı okumaya başladım.Ve o cümle bir gün gerçekleşti. Hayatımdaki izleri ve yarattığı etki ‘Yankı’ şarkısında ve ‘Miş Miş’ ‘te diyerek minicik dokunuşu ile bile acayip güzelleştirdi hayatımı. Onun başka bir ruhu var. Aslında hayatta en çok hayalini kurup da başıma geldi. Yankı, Sevmek Yüzünden ve Öpücem şarkılarımla bana hem başarı hem de huzuru hem özgüven kattı bana. Ayakkabılarını konserlerimde giyiyorum mesela. Harbiye konserine onun ayakkabılarını giyerek çıkmıştım. Ve giydiğimde her konserim efsane geçiyor. Acayip bir kadın Sezen Aksu ve çok şanslı hissediyorum kendimi. Böyle bir dönemde ondan besleniyor olmak inanılmaz şans. Onun öğrencisi olmak onun şarkıları ile büyümek bana ayrı bir gurur katıyor. Hepimizin üzerinde tadı tuzu var” diyen Simge sözlerini Sezen’in yazdığı ”Sevmek Yüzünden”şarkısıyla ilgili bir anektodu şöyle anlatıyor:

“Sözleri ilk duyduğumda nutkum tutuldu. Sezen hanım “Niye tepkisizsin?” diye sorduğunda “Çok heyecanlandığımda böyle kalırım” diye yanıt verdim. “O zaman bir şeyler yap, beğendiğini belli et, bir takla falan at” dedi. Ben de Sezen Aksu’nun önünde takla attım. “Aaa bu gerçekten deliymiş” dedi.”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR