Aşılarla mikro çip mi takılacak! Silikon Vadisi’nden aşı baronluğuna

Aşılarla mikro çip mi takılacak! Silikon Vadisi’nden aşı baronluğuna

2000 yılında Microsoft’taki çalışmalarını bırakıp kurduğu Gates Vakfı aracılığıyla sağlık, eğitim ve tarım alanlarına yöneldi.

 “Her eve bir bilgisayar sokmak” projesiyle modern çağın teknoloji baronu Bill Gates, şimdi de aşı baronu olma yolunda ilerliyor.

Microsoft’un CEO’luğundan 2000 yılında ayrılarak başlattığı aşı çalışmalarıyla Afrika ve Asya’daki insanları kobay olarak kullanan Gates, son olarak Covid-19 salgınının ardından da “aşı”yla gündeme oturdu. 2015 ve 2018 yıllarında yaptığı konuşmalarda bugünleri işaret eden Gates, koronavirüsle ilgili aşı çalışmalarına milyonlarca dolar yatırdı. Silikon Vadisi’nin acımasız patronu Gates, şimdilerde insan hayatına direkt etki edecek aşı sektöründe de baron olma yolunda ilerliyor.

2015 VE 2018 YILINDA BUGÜNLERİ İŞARET ETTİ

2000 yılında kurduğu Gates Vakfı’yla insan hayatına direkt etki edecek çalışmalara yönelen Bill Gates, 2015 ve 2018 yılında yaptığı konuşmalarda global salgın tehlikesine dikkat çekerek, dünyada 30 milyon kişinin virüs sebebiyle hayatını kaybedeceğini işaret etmişti.

SADECE BİR FİRMAYA  388 MİLYON DOLAR AŞI YARDIMI

Covid-19 pandemisinin ortaya çıkmasından sonra sadece ABD’de faaliyet gösteren biyoteknoloji firması Novavax’a koronavirüs aşısı için 388 milyon dolar yatırım yaptı. Gates Vakfı, insanlara mikroçip takma projesi ile de gündeme geldi. Tüm bu yaşananlar koronavirüs sonrası yeni dünya dedikleri bir düzenin başlangıcı mı sorularını akıllara getirdi.

Kurucusu olduğu Microsoft’tan 2000 yılında ayrıldıktan sonra aşı çalışmalarında Afrika ve Asya’da insanları kobay olarak kullanmaya başlayan Bill Gates,  yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında yeniden adından söz ettirmeye başladı. 2015 yılında yaptığı konuşmalar da adeta bugünleri işaret eden Gates, global salgın tehlikesine dikkat çekerek, dünyayı bekleyen en büyük tehlikenin virüs olduğunu söylemişti.

Dünya genelinde 30 milyon kişinin virüsten hayatını kaybedeceğini ve 2018 yılında yaptığı konuşmada ise, yakın zamanda bir pandeminin olacağını söylemişti. Bu zaman zarfında fabrikalar kurdu, aşıların milyarlarca adet üretilmesi için Gates Vakfı aracılığı ile milyon dolarlar bağışladı. Sadece ABD’de faaliyet gösteren biyoteknoloji firması Novavax’a koronavirüs aşısı için 388 milyon dolar yatırım yaptı. Vakfı ve fonladığı şirketlerle test esnasında çok sayıda insanların ölümüne sebep oldu,  bunla da kalmadı insanların felç, kısırlık gibi ciddi rahatsızlıklar yaşamasına yol açtı.

AŞI FABRİKALARI KURACAĞINI YILLAR ÖNCESİNDEN DUYURDU

Koronavirüs salgınında gazetelere röportajlar veren Gates, 2015 yılındaki konuşmalarını hatırlatarak, “Keşke dünyayı virüse karşı daha çok uyarabilseydim” dedi. Yine virüs tahminlerinde bulunan Gates, 2021 yılının sonbaharında hayatın normale dönebileceğini işaret etti.

ABD’de faaliyet gösteren biyoteknoloji firması Novavax’a koronavirüs aşısı için 388 milyon dolar yatırım yaptı, aşı çalışmalarının en az bir yıl süreceğini söyledi. Aşıların milyarlarca adet üretilmesi için Gates Vakfı aracılığı ile bağışlar yapan Gates, fabrikalar kuracağını da açıkladı.

İTALYAN VEKİLDEN GATES SUÇLAMASI

Geçtiğimiz günlerde İtalyan milletvekili Sara Cunial, Bill Gates’e tepki gösterdi. Gates’in nüfus azaltma politikaları ile uğraştığını söyleyen Cunial, “Gates, Afrika’da ve Hindistan’da kadınları kısırlaştırdı, çocukları sakat bıraktı. Tüm bunların asıl amacı mutlak kontrol, tümden hükmederek egemenliği ve özgürlüğü ihlal edip insanları köleye dönüştürmektir” dedi. Cunail ayrıca İtalya Başbakanı Conte’den Gates’i uluslararası yargıya şikâyet etmesini istedi. 

GATES VAKFI İLE AFRİKA VE ASYA’YA KANCA ATTI

Dünya Sağlık Örgütü’ne 2014 yılında 10 milyon dolar bağış yapan ve paranın aşı geliştiriminde kullanılmasını isteyen Gates, aynı yıl katıldığı konferansta, dünya nüfusunun aşılarla %10-15 seviyelerinde azaltılacağını söylemişti.

ÇOCUKLAR YA ÖLÜYOR, YA FELÇ KALIYOR

Afrika’da hayırseverlik maskesi ile aşı kampanyaları düzenleyen Gates, 2002 yılında menenjit kampanyası yaptı. İnsanların kobay olduğu kampanyada aşı olan 500 bin çocuktan 50’si felç geçirdi. Sadece menenjit ile sınırlı kalmayan Gates Vakfı, 2010 yılında sıtma aşısına yönelik destekler verdi. Aşının testleri yine Afrika’da masum çocuklar üzerinde denendi. 5 bin 949 çocuk test oldu. 151 çocuk testlerden dolayı hayatını kaybederken, bin 48 çocuk felç ve benzeri ciddi hastalıklara yakalandı.

AŞILARLA MİKRO ÇİP Mİ TAKILACAK?

Microsoft isimli şirketiyle dünyanın en zengin ikinci adamı olan Gates, 2000 yılında şirketin CEO’luğundan ayrılarak Gates Vakfı’nı kurdu. Sözde sıtma gibi hastalıkların tedavisi ve fakirlik, açlık gibi küresel sorunlara karşı yardım etmek amacıyla kurulan Gates Vakfı’nın 20 yıldır Afrika ve Asya’daki insanları kobay olarak kullandığı en yetkili makamlardan da teyit edildi. Gates’in, insanlara aşı ile mikro çip takma projesi ise hâlâ tartışma konusu…

2014 YILINDA 500 BİN KADIN KISIR KALDI, 7 GENÇ KIZ ÖLDÜ

Gates Vakfı, 2014 yılında Kenya ve Hindistan’da yürüttüğü çalışmalarla kadınları kullandı, genç kızlarda ve kadınlarda kalıcı kısırlıklara yol açtı, ölümlerine sebep oldu. Kenya’da Dünya Sağlık Örgütü ve UNICEF ile tetanos aşısı programı düzenleyen Gates Vakfı, 500 bin genç kızın ve kadının kısırlaşmasına sebep oldu. Kenya devleti, aşının 14 yaş ile 49 yaş arasındaki 500 bin genç kız ve kadının kalıcı kısırlık yaşamasına sebep olduğunu söyledi.

Vakıfın, para desteğinde bulunduğu  Glaxo Smith Kline (GSK) and Merck şirketi de Hindistan’da insanları kullandı. Rahim ağzı kanserine sebep olan virüse yönelik aşının testleri 23 bin genç kız üzerinde denendi ve 7 kişi öldü. Yaklaşık bin 200 genç kızın ciddi hasar gördüğü testlerin ardından Hindistan hükümeti Gates’in fonladığı şirketi, insanları kandırmakla suçladı.

AFRİKA VE ASYA’DAKİ İNSANLARI KOBAY YAPTI

İNSAN nüfusu üzerinde de deneyler yapan ve Dünya Sağlık Örgütü’ne 2014 yılında 10 milyon dolar bağış yaparak paranın aşı geliştiriminde kullanılmasını isteyen Gates, dünya nüfusunun aşılarla yüzde 10-15 seviyelerinde azaltılacağını söylemişti. Bu alanda yaptığı çalışmalarda Afrika ve Asya’daki insanları kobay olarak kullanan Bill Gates, bölgede 500 bin genç kadının kısır kalmasına sebep oldu. Gates Vakfı ayrıca menenjit, sıtma ve tetanos gibi aşıları masum çocuklar üzerinde deneyerek yüzlerce çocuğun ölümüne, binlercesinin de felç geçirmesine sebep oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler