ASELSAN, ABD MERKEZLİ DEFENSE NEWS DERGİSİ TARAFINDAN YAYINLANAN LİSTEDE İLK ELLİDE YER ALAN TEK TÜRK ŞİRKETİ OLDU

ASELSAN, ABD MERKEZLİ DEFENSE NEWS DERGİSİ TARAFINDAN YAYINLANAN LİSTEDE İLK ELLİDE YER ALAN TEK TÜRK ŞİRKETİ OLDU

Ülkemizi uluslararası arenada başarı ile temsil eden ASELSAN, Defense News dergisinin yayınladığı listede ilk ellide yer alan tek Türk şirketi oldu.

Ülkemizin son dönemde savunma sanayi alanında yaptığı yoğun çalışmalar meyvesini vermeye başladı. Türkiye’nin en büyük savunma elektroniği kuruluşu olan ASELSAN, ABD merkezli bağımsız askeri yayıncılık kuruluşu Defense News dergisi tarafından yayınlanan listede ilk ellide yer alan tek Türk şirketi olma ünvanının sahibi oldu.

ASELSAN, ilk kez 2008 yılında 97. sıradan girdiği listede, ülkemizde elde ettiği başarıları ile uluslararası arenada da sürdürerek 2020 yılı itibariyle 48. sıraya kadar yükseldi. Bu yılki listede de aynı yerini koruyan şirket, savunma sanayi alanındaki başarısını tescillemiş oldu.

‘ASELSAN durmaz, duramaz’

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, elde edilen başarının şirketin büyüme vizyonunun bir sonucu olduğu, artık hedeflerinin Defense News gibi prestijli listelerde daha üst sıralar olduğunu ve ülkemizi daha da iyi standartlarda temsil edeceklerinin sözünü verdi.

“2020 yılı, ASELSAN açısından olumsuzlukların fırsata çevrildiği, verimli ve etkin çalışmalarımızın kesintisiz devam ettirildiği bir dönem oldu. Pandemi dönemi tüm dünyayı zorlarken, kurumsal zeka kavramını da gündeme getirdi. Zekanın en temel iki referansı olan uyum sağlama ve problem çözme becerilerinin şirketlerde kurumsallaşması gerektiğini bizlere gösterdi. Her türlü zorluğa ve değişime karşı hazır bulunuşluk seviyemizin olgunlaşması, önceliklerimizin yeniden belirlenmesi ve yeni yetkinliklerin kazanılması açısından pandemi döneminin kazanımlarına odaklanmak çok daha doğru olacak. Bu açıdan baktığımızda, Pandemi döneminde ASELSAN Ailesi olarak iyi bir sınav verdiğimize inanıyorum.”

” Bu dönemde ‘ASELSAN durmaz, duramaz’ dedik ve faaliyetlerimize bir gün olsun ara vermedik. ASELSAN, pandemi nedeniyle ülkeler arası hareketliliğin tümüyle durduğu 2020 yılında bile ihracattaki koşusuna kesintisiz devam etti. Şirket 2020 yılı içinde 6 yeni ülke ile sözleşme imzalayarak ülkemizin ihracat hacmine katkı sağladı. ”

Twitter üzerinden de paylaşımda bulunan ASELSAN, yaptığı açıklamada “Dünya devleri arasındaki sürdürülebilir başarımızı koruduk! Defense News dergisinin düzenlediği, “Defense News Top 100” listesinde 48. sırada yer alarak ilk ellideki tek Türk şirketi olduk” ifadelerini kullandı.

Öte yandan listede yer alan diğer firma ise TUSAŞ oldu. Şirket, listede 53. sırada kendine yer buldu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler