Aracını Yayaların Üzerine Süren Zanlının Cezası Belli Oldu

Aracını Yayaların Üzerine Süren Zanlının Cezası Belli Oldu

Aracını yayaların üzerine sürerek beş kişiyi yaralayan Görkem Sertaç Gökmen 9 yıl hapis cezası aldı

Bakırköy'de arabadan indikten sonra kız arkadaşını darp eden ve ardından müdahale eden yayaların üzerine lüks cipini sürerek beş kişinin yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla yargılanan Görkem Sertaç Göçmen, dört ayrı suçtan 9 yıl hapis cezası aldı.

Bakırköy 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanık Görkem Sertaç Göçmen katılmadı. Duruşmada eski hakim ve sanığın annesi Aynur Göçmen avukat olarak yer aldı.

Taraf avukatlarının beyanlarının alınmasının ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı. Heyet, kararında sanık Göçmen'in Cebrail Şık'a yönelik işlediği iddia edilen “Kemik kırığına sebebiyet verecek şekilde kasten yaralama" suçundan 4 yıl ve Recep Göçer'e yönelik işlediği iddia edilen “Olası kastla yaralama" suçundan 3 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi.

Heyet, sanık Göçmen'in Z. M. D.'ye yönelik işlediği iddia edilen “Silahlı kasten yaralama" suçundan 9 ay hapis cezasına ve müşteki A.A.'ya yönelik işlediği iddia edilen “Kasten yaralama" suçundan 6 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına hükmetti.

Ayrıca heyet, sanığın mağdurlar Esra Abancı, Hamit Başaran ve Canberk A.'ya yönelik işlediği iddia edilen “Yaralama" suçundan 3'er ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi.

Böylece mahkeme heyeti, sanık Görkem Sertaç Göçmen'in toplamda 9 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına hükmetti.

Ne olmuştu?

İddianameye göre 2 Ekim 2018 tarihinde Görkem Sertaç Göçmen ve kız arkadaşı olduğu belirtilen A.A. Bakırköy'de bir AVM'nin önüne geldikleri sırada araç içerisinde tartışmaya başladı. Bu sırada Göçmen'in şiddet uyguladığı A.A. aracın camını açarak "Bırak beni!" diye bağırdı. Çevredeki vatandaşlar da aracın yanına geldi ve Görkem Sertaç Göçmen'e tepki gösterdi.

Aracından inen Göçmen, Z. M. D.'E. eliyle vurarak yaraladı. Çevredeki vatandaşlar, Göçmen'i “basit tıbbi müdahale ile giderilemeyecek nitelikte” yaraladı. Cebrail Şık, Göçmen'i aracına bindirdi. Göçmen aracına bindikten sonra tek yönlü yolda aracı trafiğin tersi istikamette çevirerek kendisini yaralayan kişilere ve Cebrail Şık'ın üzerine sürdü ve Şık yaralandı.

Ardından Göçmen aracını kaldırıma sürmeye devam etti ve kaldırımda bulunan diğer müştekileri yaraladı.

Bir süre sonra iki arkadaşıyla olay yerine dönen Göçmen, bagajından bir cisim alarak elindeki cisimle Z.M.D.'ye başına vurarak yaraladı, bunun üzerine bölgede arbede yaşandı. Soner Çoban ve Abdulkerim Kapan, Göçmen'in kalabalığın içinden alarak araca doğru getirdikleri sırada polis olaya müdahale etti. Polis Göçmen'in çevredeki vatandaşlar tarafından linç edilmesini engelleyerek, Kartaltepe Polis Merkezi Amirliği'ne götürdü.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler