Ankara'da tarihi Hamamönü Çarşısı'nda yangın

Ankara'da tarihi Hamamönü Çarşısı'nda yangın

Ankara'nın Altındağ ilçesinde bulunan tarihi Hamamönü Çarşısı'nda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın söndürülürken, çok sayıda işyeri kül oldu.

Ankara’nın Altındağ İlçesi’nde bulunan tarihi Hamamönü evlerinde yangın çıktı. Büyüyen yangın bitişik binalara da sıçradı. Yangında çok sayıda iş yeri kül oldu.

Ankara’nın Altındağ İlçesi’nde Talatpaşa Bulvarı üzerinde bulunan tarihi Hamamönü’nde bir restoranda çıkan yangın, büyüyerek diğer binalara da sıçradı. Olay saat 05.30 sularında meydana geldi.

Hamamönü meydanı Sarıkadın Sokak üzerinde bulunan ahşap bir binadaki kafede çıkan yangın, alevlerin bütün binayı sarması ile bitişiğindeki binalara da sıçradı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve 112 Acil Servis ekibi sevk edildi. Yangının büyümesi itfaiye erlerinin işlerini zorlaştırdı.

Yangın, yaklaşık 1 saatlik soğutma çalışmasının ardından yangın kontrol altına alınabildi. Yangında, çok sayıda iş yeri kullanılamaz hale geldi. Polis olay ile ilgili soruşturma başlattı.

BAŞKENTİN EN ESKİ YERLEŞİM YERİ

Ankara'nın en eski yerleşim yeri olan tarihi Hamamönü bölgesinde çok sayıda bina 2006 yılında yapılan restorasyon çalışmalarıyla yenilenmişti.

Yaklaşık 250 yapının bulunduğu bölge, yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çekerken, restore edilen tarihi evler; kafe, restoran ve el emeği ürünlerin satıldığı yerler olarak turizme kazandırılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler