Ankara’da Hizmet Veren Düğün Salonlarının Özellikleri

Ankara’da Hizmet Veren Düğün Salonlarının Özellikleri

​​​​​​​Düğün mekanını seçmek hazırlık aşamasında çiftlerin en çok vakit ayırdıkları konulardan biri.

Düğün salonları da hem her mevsime uygun hem de uygun fiyatlı olmalarıyla çiftler için cazip bir alternatif oluşturuyor. Eğer siz de düğününüz için bir salon arıyorsanız Düğün.com https://dugun.com üzerinden kendinize en uygun firmayı bulabilirsiniz.

Ankara’da evlenecek olan gelin ve damat adaylarının beklentilerini karşılayabilecek birçok düğün salonu bulunuyor. Bu salonlar arasından seçim yaparken göz önünde bulundurmanız gereken faktörler arasında salonun fiziki şartları, fiyatı ve süslemeleri yer alıyor.

Düğün salonlarının en büyük avantajlarından biri geniş alanlarıyla çok sayıda davetli ağırlamaya uygun olmaları. Ankara’daki düğün salonlarının kapasiteleri 100 kişi ila 2.000 kişi arasında değişiyor. Böylelikle davet etmek istediğiniz kimseyi dışarıda bırakmadan düğününüzü düzenleyebiliyorsunuz.

Ankara’daki düğün salonlarında yalnızca kapalı alanı olanlar çoğunlukta diyebiliriz. Ancak bazı salonların açık alanları da bulunuyor. Evleneceğiniz mevsime göre açık veya kapalı alanlar arasından seçim yapabilirsiniz. Yalnızca bahçe değil teras, balkon, havuz başı gibi imkanları olan salonlar da mevcut.

Kapalı salonda düğününüzü düzenlemeyi düşünüyorsanız mekanın bazı özelliklerini detaylıca öğrenmenizi tavsiye ediyoruz. Örneğin salonun havalandırmasının iyi olması siz ve davetlileriniz için çok önemli. Bunun yanı sıra salonun kolonlarla bölünmemiş olması hem hareket alanınızın kısıtlanmaması hem de daha güzel bir görüntü için önemli bir kriter.

Düğün salonunda evleneceğiniz için salonun dekorasyonunda yalnızca klasik seçeneklere sınırlı olduğunuzu düşünmeyin. Ankara’daki birçok düğün salonunun farklı renk tonlarında süslemeleri bulunuyor. Ancak salonun standart dekorasyon malzemelerini kullanmak istemezseniz, kendi zevkinize uyan dekorları talep edebileceğiniz gibi dışarıdan temin etmeniz de mümkün.

Düğün salonu seçerken dikkat etmeniz gereken özelliklerden biri de ses sistemi. Artık birçok düğün salonu profesyonel ekipmanlarla çalışıyor. Müzik ekipmanlarının özelliklerini firmalardan öğrenerek düğün gününüzde eğlencenizin sorunsuz geçeceğine emin olabilirsiniz. Böylelikle ses sitemi için de ayrı bir firmayla anlaşmanıza gerek kalmaz.

Düğün salonunuzu seçerken mekanın konumuna da dikkat etmenizi öneriyoruz. Düğün saatini göz önünde bulundurarak davetlileriniz için ulaşım sorunlarını en aza indirebilirsiniz. Tavsiyemiz, davetlilerinizin yoğunlukla yaşadıkları ilçelere yakın olan salonlara yönelmeniz. Merkezi bölgelerden uzak bir mekan seçimi yapacaksanız, davetlilerinizin ulaşımını da planlamayı unutmayın.

Ankara’da Düğün Düzenlenen Salonların Fiyatları Nelere Göre Değişiyor?

Düğün salonlarının fiyatları birçok faktöre göre değişkenlik gösteriyor. Bunlardan biri düğününüzün gerçekleşeceği tarih. Salonlara talebin ilkbahar ve yaz aylarına kıyasla az olduğu kış ve sonbahar aylarında daha uygun fiyatlarla hizmet alabilirsiniz. Ayrıca bu mevsimlerde erken rezervasyon yaparak da indirimli fiyatlardan yararlanabilirsiniz.

Davetlilerinize sunmak istediğiniz yemekler de salonla anlaşacağınız fiyatı etkiliyor. Eğer kokteyl tarzında bir gün hayal ediyorsanız daha uygun bir ücret ödeyebilirsiniz. Yemekli bir düğün düzenleyecekseniz ayırdığınız bütçeyi artırmanız gerekiyor.

Yemekli düğünler için de menü içeriği fiyatı değiştiriyor. Örneğin; et ağırlıklı bir menü düşünüyorsanız fiyatlar yükseliyor. Eğer çocuk menüsü, vejetaryen menü gibi farklı opsiyonların da olmasını isterseniz menü çeşitleri arttıkça ayırmanız gereken bütçenin arttığını da bilmelisiniz.

Eğer yemekli bir düğün yapmayacaksanız, şehirdeki düğün salonlarında fiyatlandırmanın, davetli sayınız üzerinden toplam fiyat verme şeklinde yapıldığını unutmayın. Yemekli düğünlerde ise kişi başı fiyatlandırmalar sunuluyor. Seçtiğiniz menü içeriğine göre her bir davetliniz için ödemeniz gereken tutar belirleniyor.

Düğün salonunun bulunduğu yer de fiyata etki ediyor. Eğer mekan merkezi ve ulaşımı rahat bir yerdeyse fiyatları nispeten daha yüksek oluyor. Eğer az sayıda davetlinin katıldığı, aile arasında bir düğün düzenlemek istiyorsanız daha küçük düğün salonlarını tercih edebilirsiniz. Böylelikle hem geniş bir alanda az konuğun olduğu bir görüntüyü engelleyebilir hem de bütçenizden tasarruf edebilirsiniz.

Ankara’daki düğün salonları paket şeklinde seçenekler de sunuyor. Mekanın dekorasyonu, fotoğrafçı, DJ gibi hizmetleri de kapsayan paketler çiftler için avantajlı oluyor. Bu paketlerden faydalanarak hem her kalem için ayrı ayrı vakit harcamaktan hem de ekstra masraftan kurtulabilirsiniz.

Ankara’da hizmet veren düğün salonlarının özelliklerini anlattık. Eğer siz de hem bütçenize hem de hayallerinizdeki düğüne en uygun düğün salonunu arıyorsanız, Ankara düğün salonlarını https://dugun.com/dugun-salonlari/ankara inceleyerek tercihini yapabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler