Ankara kulisleri hareketlendi! İşte, Erdoğan'ın erken seçim planı

Ankara kulisleri hareketlendi! İşte, Erdoğan'ın erken seçim planı

Ahmet Takan, Korkusuz'daki bugünkü köşe yazısında Ankara kulislerinde HDP'nin kapatılacağı iddialarının ayyuka çıktığını yazdı.

Korkusuz gazetesi yazarı Ahmet Takan, bugünkü yazısında Ankara kulislerinde HDP'nin kapatılacağı söylentisinin arttığını yazdı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın erken seçim planını yazan Ahmet Takan, "Erdoğan’ın bu sözleri duyulduktan sonra kulisler 'HDP’nin kapatılacağı kesinleşti' iddiaları ile çalkalandı." ifadelerini kullandı.

İşte, Korkusuz gazetesi yazarı Ahmet Takan'ın dikkat çeken o yazısı:

AKP’den yükselen “itiraflar”ı duydunuz mu?..

Ta en başta, peşin peşin ifade edeyim;

Aşağıda okuyacağınız satırları kimse oraya buraya çekiştirmesin, işkembeden yorumlar da yapmasın!.. Gazetecilik sicilimde, bazıları FETÖ ile kucak kucağayken, terör örgütü PKK ile yürütülen “çözüm süreci”nde akil adam pozlarıyla dolaşırken verdiğim karşı mücadele arşivlerde duruyor. “Savcı Zekeriya Öz, bir dalga da seni götürecek ha… Kendine dikkat et. Akıllı ol” tehditleri alırken, “çözüm süreci”nin bir ihanet süreci olduğunu belgeleriyle ortaya koyarken ne yazık ki “casusluk” suçlamasıyla ağır ceza mahkemesinde de yargılandık ve beraat ettik. Derdim kendimi anlatmak veya övmek değil. İdrak yolları iltihaplı olanlara şimdiden sesleniyorum; Google’a “Ahmet Takan” yazın bakın neler karşınıza çıkıyor!..

Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet güçlerimizin iç ve dış hainlere karşı yürüttüğü amansız mücadeleyi her zaman desteklerim. Aksi zaten düşünülemez. Ancak, saray iktidarının Mehmetçiğin sırtından yaptığı istismarlar, oradan kendisine sağlamaya çalıştığı siyasi rant karşısında 3 maymunu oynayamam. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır!..

Sarayın Nobel Barış Ödülü hayal oldu… Ekonomik kriz zirvedeyken, gündemde TSK’nın terör örgütü PKK’ya karşı yürüttüğü operasyonlar ve emniyet güçlerimizin yeni FETÖ operasyonları var. Dedik ya, bunlara en ufak bir itirazım yok. Kökleri kuruyana kadar sürsün gitsin. Ancaak, onca harala gürele ve saray iktidarı açısından her türlü olumsuz koşul ortadayken siyasi kulislerde erken seçim söylentileri hiç gündemden düşmüyor. Ankara’nın kulislerinde konuşulanlara göre bazı hatırlatmalar yapacağım;

-HDP’ye açılan kapatma davası…

– AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın önceki gün partisinin grup toplantısında Pençe-Kilit harekatını anlatırken şu sözleri;


“Bu süreçte HDP, gerçek anlamda bir sivil siyasi parti olmadığını, terör örgütünün payandalığı dışında bir hükmi şahsiyeti bulunmadığını bir kez daha ispatlamıştır. 28 Şubat ittifakının gizli ortağının yularının Kandil’in elinde olduğunu gösteren bu tavrının takdirini milletimize bırakıyorum. İnşallah yakında Kandil diye bir yer kalmayınca bu parti görünümlü terör örgütü payandasının da varlık sebebi ortadan kalkacaktır. Ülkemizi, çözüm süreci gibi bir fırsatı dahi değerlendirmekten aciz bu yapının yükünden kurtarmak, 2023’ün en önemli kazanımlarından biri olacaktır”

(Tayyip Erdoğan’ın bu sözleri duyulduktan sonra kulisler “ HDP’nin kapatılacağı kesinleşti” iddiaları ile çalkalandı.)

-Tayyip Erdoğan’ın sık sık partililerine yaptığı “7 Haziran 2015 seçimlerini asla unutmayın” uyarısı…

-2015 Haziran (AKP’nin TBMM’de çoğunluğu kaybettiği) seçiminden sonra 1 Kasım’da yenilenen seçime kadar arada yaşananlar.

★★★

Toplumun güvenlik kaygısını, ekonomik kaygılarından daha alt sıraya koyamazsınız. Kasım 2015’de tekrarlanan genel seçimde de görüldü ki, aradan 6 ay geçmesine rağmen AKP’yi Haziran hezimetinden güvenlik kaygısı kurtardı. Şimdi şu sorulara dikkatle bakmak gerekiyor;

-Ülkenin ana gündemini ekonomiden, FETÖ ile işbirliği yapan PKK terör gündemine taşırlarsa,

-“Hdp ile işbirliği yapan muhalefet partileri” söylemiyle aynı torbaya koyup yine “Beka” derlerse,

-Hdpyi kapatıp öyle seçime giderlerse,

Sonuç ne olur?..


“HDP kapanırsa, Kürt kökenli seçmenlerin oylarını nasıl alacaklar?.. Geri teper” dediğinizi duyar gibi oldum.. Sakın ha , algı yanılmalarının içinde kaybolup gitmeyin!.. Yapılan anketlerin değişmeyen gerçeklerinden biridir; ülkemizde kendisini ‘Kürt kökenli’ olarak tanımlayan yurttaşlarımızın yarısının oyu HDP’ye gider.

Şöyle, yüksek sesle fikir jimnastiği yapalım;

Seçime yakın, iktidar, af yasası ayağıyla, “20 sene üstü hapis yatanlar ve 70 yaşını dolduranlar”ın geri kalan cezalarını evde çekme şartıyla yasa çıkarsa…

“Edirne’deki İmralı’ya nasıl hesap verecek”i de unutmayın…

Anladınız siz ne demek istediğimi!..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler