ALMANYA'DA SEEHOFER DE GÖREVİ  BIRAKIYOR

ALMANYA'DA SEEHOFER DE GÖREVİ BIRAKIYOR

Alman CSU Lideri Horst Seehofer CSU Liderliğini 19 Ocak tarihinde yapılacak partisinin olağanüstü kongresinde bırakma kararı aldığını açıkladı...

Almanya'da Merkel'den sonra Seehofer depremi yaşanıyor.CSU lideri partisinin 19 Ocak'ta gerçekleştireceği olağanüstü kongresi ile birlikte görevini bırakacağını açıkladı.

Bu kongrenin parti tabanının halkın güvenini yeniden nasıl kazanabileceğine dair ortaya çözüm önerisi koyacağım bir kongre olacağını belirten CSU Lideri 2019 yılının CSU için büyük bir yenilenme yılı olacağını vurguladı.

69 yaşındaki Seehofer olağanüstü kongreye hazırlık için CSU yönetiminin 17 Aralık'ta toplanacağını söyledi. CSU Genel Başkanı Seehofer'in en kuvvetli iki halefi Bavyera Başbakanı Markus Söder ile Avrupa Parlamentosu milletvekili Manfred Weber.

Seehofer bu kararı alacağının sinyallerini hafta başında vermişti. CSU lideri hafta başında yaptığı açıklamada  Seehofer'in bu toplantıda "İçişleri Bakanlığı görevini partisinin genel başkanı olmaksızın uzun süre yürütmeyi mantıklı bulmadığını ifade etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler