Akşener Konuşurken Habertürk yayını neden kesti?

Akşener Konuşurken Habertürk yayını neden kesti?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada bu iki konuya değindi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener konuşmasında konuyu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "kebapçı teröristler" ifadesine getirince Habertürk'ün yayını kesmesi dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Beştepe'de Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni'ndeki konuşmasında barınamayan öğrencileri hedef aldı ve "Parklarda bankların üzerinde yatanlar... Bunlar öğrenci mi? Bunlar aynı Gezi'de olduğu gibi teröristler" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise dünkü Meclis Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, “Vatandaşın kesesine göz diken yağmacılardan da hesap soruluyor. Destekliyoruz, sonuna kadar gidilmesini istiyoruz. Fakat vatandaşlarımızın çabasını istismar edip, pireyi deve yapanlara da terörün acıklı maliyetini hatırlatmak görevimizdir. Teröre yardım ve yataklık yapan bölücü kebapçıların işsizlikte payı vardır" diye konuştu.

Akşener, "Her hafta, toplumumuzun yeni bir kesimi, terörist ilan edilir hale geldi. Çiftçimiz, esnafımız, üreticimiz, zaten bayağıdır, iktidarın terör listesinde. Yakın zamanda, marketler bu kategoriye alındı. Daha geçen hafta, barınamayan öğrencilerimiz terörist ilan edildi. Dün itibariyle de, kebapçılar terörist oldu" ifadelerini kullandı.

Akşener'in bu ifadelerinin ardından Habertürk kanalının canlı verdiği yayını kesmesi dikkat çekti.

Akşener, kürsüyü "hem kebapçı, hem de aspavacı bir kardeşimizi misafir ediyoruz" diyerek İbrahim Çetinkaya isimli vatandaşa bıraktı.

Çetinkaya konuşmasında, "Buyursunlar soframızda kebap yesinler, bölüşelim ama bölücü olmayalım" dedi.

Yayın bir süre sonra tekrar canlı verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler