AKP'nin yeni anayasa çıkışının ardında ne yatıyor?

AKP'nin yeni anayasa çıkışının ardında ne yatıyor?

Korkusuz yazarı Ahmet Takan, bugünkü köşe yazısında, İstanbul Sözleşmesi'nin Erdoğan'ın kararıyla feshedilmesini eleştirdi.

Korkusuz yazarı Ahmet Takan, bugünkü köşe yazısında İstanbul Sözleşmesi'nden AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kararıyla çıkılmasını değerlendirdi. 

Takan, "Kestirip attı! Bizim anlı şanlı anayasacılar yine lal oldu! 19 yıldır böyle…  Önce fragmanını gösteriyorlar, sonra birkaç prova... Sonra tam gaz icraat…" ifadelerini kullandı.

Takan, yazısının ilgili bölümünde şunları kaydetti:
Tesadüf mü?.. Değil!..

Sıradan günlük siyasi polemik mi?.. Hiç değil!..

İhvan kafası ile yürüdükleri bu yolda, 2023 projelerindeki ana hedefe ulaşabilmek için kaldırım taşlarını ustaca döşemeye devam ediyorlar.

Anayasaya aykırılığı kabak gibi ortada duran bir işlemi tereddüt bile etmeden gerçekleştirdiler. Önce, eski gömlekli ziyaretler falan filan… Alt yapıyı hazırladılar. Sonra pat bir gece kararnamesi… Meclis’in yasa ile onayladığı İstanbul Sözleşmesi’nden çekildiler… Hemen ardından ilgili yandaşların düğmesine bastılar… “Hilafet isterük” diye yeri göğü inlettiler…

Nefes bile almadan yola devam…

TBMM Başkanı Mustafa Şentop çıktı sahneye;

“Cumhurbaşkanı, İstanbul Sözleşmesi’nden kararname ile çekildiği gibi Montrö’den de diğer uluslararası anlaşmalardan da çekilebilir.”

Sonra… Yine bir cuma namazı çıkışı… Tayyip Erdoğan dedi ki;


 “Bu Meclis’in alacağı bir karar değil. Muhalefet bilmiyor. Cumhurbaşkanlığı’nın attığı adım yasaldır, yolumuza devam edeceğiz.

Bu uluslararası anlaşmaların altında mı üstünde mi diye konuşmak, havayı bulandırmaktan başka bir şey değil. 3 ay içinde de bununla ilgili kararımızı açıklayıp buradan çıkmış olacağız. Bu Meclis’le ilgili bir şey değil. Kimse ne önünü ne arkasını karıştırmasın, çıkma kararını verdik, bunu bildirdik, bu iş böylece bitti.”

Kestirip attı!.. Bizim anlı şanlı anayasacılar yine lal oldu!..

19 yıldır böyle…  Önce fragmanını gösteriyorlar… Sonra birkaç prova… Sonra tam gaz icraat…
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler