“AKP’nin Papatyaları” Davasında Yeni Gelişme..

“AKP’nin Papatyaları” Davasında Yeni Gelişme..

Ak Parti'nin, Dilipak aleyhine açtığı tazminat davasının ilk duruşması 25 Şubat'ta Ankara'da.

Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak aleyhine AK Parti Genel Başkanlık ve kadın Kolları ile KADEM tarafından yapılan suç duyurusu ve dava dilekçesi ile açılan Ceza ve Hukuk davalarının duruşma tarihleri belli oldu.

İlk duruşma, AK Parti Genel Başkanlığı tarafından açılan 500.000 liralık tazminat davasının tensip tutanağı sonrası ilk duruşma 25 Şubat’ta Ankara’da 12. Asliye Hukuk Mahkemesinde 25 Şubatta saat 10.00 da yapılacak. Bu ilk duruşmada, şekil şartları açısından bir ön inceleme yapılacak. Dilipak’ın avukatlarının bazı usuli itirazlarda bulunabilecekleri belirtiliyor.

Dilipak “Davanın yeni başlaması sebebi ile, Hukuk mahkemesinde ilk duruşma teknik bir inceleme şeklinde olacağından ben katılmayacağım. Bazı avukat arkadaşlar katılacak. Mahkeme dosyayı inceledikten sonra kabul ederse, ilk duruşma için gün verecek. O noktada biz bir durum değerlendirmesi yapacağız. Avukat arkadaşlar kendi açılarından usul ve esasa ilişkin, anayasa, yasalar, Yargıtay kararları, AYM kararları, AİHM kararları ve Uluslararası sözleşmeler çerçevesinde konuyu çok yönlü değerlendirecekler. Şimdi, katkı vermek isteyen avukat arkadaşlarımızdan Dilipak.hukuk@gmail.com adresinden tavsiyelerini, uyarılarını,  tekliflerini, sorularını alarak savunma stratejimizi bunlara göre belirlemeye çalışacağız” dedi.

Dilipak’a karşı açılan bu davalar “İstanbul Sözleşmesi”ne karşı oluşturulan AİLE platformları tarafından da yakından izleniyor.

 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler