AKP'nin itirazı sonrası YSK'dan Gümüşhane kararı

AKP'nin itirazı sonrası YSK'dan Gümüşhane kararı

YSK, Gümüşhane'de AKP'nin seçimlerin yenilenmesine dair yaptığı olağanüstü itiraz başvurusunu reddetti. YSK, ayrıca AKP, CHP, MHP ve İYİ Parti’nin toplam 10 ilçe ve beldede yaptığı itiraz başvurularını da kabul etmedi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), AKP'nin Gümüşhane'de seçimlerin iptali ve yenilenmesine yönelik yaptığı olağanüstü itiraz başvurusunu reddetti. YSK, ayrıca AKP, CHP, MHP ve İYİ Parti’nin toplam 10 ilçe ve beldede yaptığı itiraz başvurularını da kabul etmedi.

YSK, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri çerçevesinde siyasi partilerin yaptığı itirazları değerlendirmeye devam ediyor. Kurul saat 14.00’te toplanarak, aralarında AKP'nin Gümüşhane'deki belediye seçimlerinin iptali ve yeniden gerçekleşmesi için başvurduğu olağanüstü itiraz da dahil 11 itirazı karara bağladı.

AKP, CHP, MHP VE İYİ PARTİ'YE RET KARARI

Buna göre YSK, AKP'nin Gümüşhane'de seçimlerin iptali ve yenilenmesine yönelik yaptığı olağanüstü itiraz başvurusu ile Tokat Erbaa Karakaya’da Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptali, Ağrı Merkez’de oyların yeniden sayımı, Elazığ Arıcak Bükardı ve Kayseri Akkışla’da seçimlerin iptali taleplerini reddetti.

CHP’nin Tekirdağ Ergene ve Kapaklı ilçelerinde oyların yeniden sayımı talebi de kabul edilmedi. Kurul, MHP’nin Aksaray Merkez Sağlık’ta seçimlerin iptali ile Karaman Kazımkarabekir’de mazbatanın iptali, İYİ Parti’nin Ordu Çatalpınar ve Ünye’de seçimlerin iptal edilmesi taleplerini de reddetti.

Öte yandan, Siyasi partilerin ve bağımsız adayların, yerel seçimlerle ilgili 7 Nisan'da başlayan olağanüstü itiraz süresi bugün saat 17.00'de sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset