AKP'liler Erken Seçim İçin Ne Düşünüyor?

AKP'liler Erken Seçim İçin Ne Düşünüyor?

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Ankara'da edindiği kulisleri paylaştı. AKP'liler arasında dahi ağırlıklı beklentinin 2022 Kasım'ında bir seçim yapılacağı noktasında olduğunu kaydetti.

Ekonomi başta olmak üzere birçok alanda yaşanan sorunlar, başta muhalefet olmak üzere çeşitli kesimlerin erken seçim çağrılarına neden oluyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ittifak ortağı MHP lideri Devlet Bahçeli ise bu çağrılara her seferinde kesin bir dille kapıları kapatıyor.

Habertürk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya, Türkiye'nin uzun süredir seçim ikliminde olduğunu söyledi .

"Bundan sonraki seçim erken değil, ancak zamanından bir süre önce yapılmış seçim olur. Bugün seçim kararı alınması halinde dahi, kış koşulları dikkate alındığında Mart sonundan önce seçim olması ihtimali düşüktür" diyen Sarıkaya, şöyle devam etti:

"Seçime bir yıl kala yapılan bütün seçimler de zamanından biraz önce yapılmış seçim olarak kabul edilir. Ankara’da AK Partililer arasında dahi ağırlıklı beklenti 2022 Kasım’ında bir seçimin olacağı noktasında.

Muhalefet ise bunu mümkün olduğunca ilkbahara çekme gayretinde, çünkü Haziran’da yapılan seçimlerin hiçbiri AK Parti’ye iyi gelmedi. İstanbul Haziran yerel seçimi ve öncesinde Kasım seçimi ile yenilenen 2015 Haziran seçimi de bunun sağlaması."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler