AKP’li eski yöneticiye ihale yağdırıldı: Destek adı altında yandaşa...

AKP’li eski yöneticiye ihale yağdırıldı: Destek adı altında yandaşa...

AKP’li Kağıthane Belediyesi’nin, Sinop Dikmen’de yaptıracağı belediye dükkanları için açtığı ihaleyi, uzunca bir süre AKP Esenler İlçe Başkan yardımcılığı yapan Kasım Albayrak’ın şirketi aldı.

AKP’li Kağıthane Belediyesi’nin, Sinop Dikmen’de yaptıracağı belediye dükkanları için açtığı ihaleyi, uzunca bir süre AKP Esenler İlçe Başkan yardımcılığı yapan Kasım Albayrak’ın şirketi aldı. Sadece Esenler Belediyesi’nden son 10 yılda 27 ihale alan Kasım Albayrak’ın, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ile çok samimi dostluğu bulunuyor.

Kağıthane Belediyesi’nin, “Sinop İli, Dikmen İlçesi, İlçe Esnafınının Desteklenmesi İçin Belediye Dükkanları Kaba İnşaatı Yapım İşi” adı altında açtığı ihaleyi, Birlik Elektrik İnşaat Tekstil Reklam San. Ve Tic. Ltd. Şirketi aldı. İhaleyi bir milyon 129 bin 705 TL’ye alan Şirket, Kağıthane Belediyesi ile sözleşme imzaladı.

Esenler Belediyesi’nin ihale abonesi

AKP’li Kağıthane Belediyesi’nin, AKP’li Dikmen Belediyesi adına, “Esnafın desteklenmesi için” yapacağı dükkanların ihalesini alan Kasım Albayrak, uzunca bir süre AKP Esenler İlçe Başkan yardımcılığı görevinde bulundu. Albayrak’ın firması son 10 yıl içinde çeşitli AKP’li belediye ve bakanlıklardan, tespiti yapılabilen 50’ye yakın ihale aldı. Bu ihalelerin yaklaşık 30’unu Esenler Belediyesi’nden aldı. Esenler Belediyesi’nden aldığı ihalelerin toplam bedeli yaklaşık 45 milyon civarında.

Birlik firması son olarak AKP’li Sinop Saraydüzü Belediyesi’nden aldığı 5 milyon 479 bin TL’lik inşaat ihalesinin sözleşmesini 11 Mayıs 2022 tarihinde imzaladı.

Esenler Belediyesi’nden 2019’da 9 milyon 685 bin 959 TL’lik cami inşaatı tamamlama işi alan firma, 2018’de de Esenler Belediyesi’nden 5 milyon 100 bin TL’ye öğrenci yurdu inşaatı işi almıştı. Aynı yıl içinde yine Esenler Belediyesi’nden 3 milyon 287 bin 935 TL’ye yol bakım ihalesi de almıştı. Firma çeşitli tarihlerde AKP’li Güngören ve Zeytinburnu Belediyelerinden de ihale aldı.

Kasım Albayrak’ın oğlu Abdulkadir Albayrak’ın da Avanti İnşaat Elektrik adlı firması bulunuyor ve o da Esenler Belediyesi’nden ihale alıyor. Abdulkadir Albayrak aynı zamanda, AKP Esenler İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler