AKP'den BM'nin Çağrısına tepki

AKP'den BM'nin Çağrısına tepki

AKP'li Ömer Çelik, BM'nin çağrısını eleştirdi

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’in İsrail ve Filistin’e yaptığı “anlamsız kan dökme, terör ve yıkıma derhal son verilmeli” çağrısını, “Çocuk katilleri ile çocukları öldürülenlere eşit çağrı yapıyorlar. BM önce bu anlamsız çağrılara son versin" sözleri ile eleştirdi.

AKP Sözcüsü Çelik, sosyal medya hesabından, dün toplanan BM Güvenlik Konseyi'nde BM Genel Sekreteri Guterres'in İsrail ve Filistin'e yaptığı "anlamsız kan dökme, terör ve yıkıma derhal son verilmeli" çağrısına tepki gösterdi.

Çelik sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

"Netanyahu hükümeti çocukları öldürüyor. Birleşmiş Milletler, İsrail ve Filistin'e çağrı yaparak, 'anlamsız kan dökme, terör ve yıkıma derhal son verilmeli' diyor. BM önce bu anlamsız çağrılara son versin. Çocuk katilleri ile çocukları öldürülenlere eşit çağrı yapıyorlar. Bu siyasi ikiyüzlülüktür. Bu tarz açıklama İsrail’i daha çok zulüm yapması için teşvik etmekten başka bir şey değildir."

BM GÜVENLİK KONSEYİ DÜN TOPLANDI

BM Güvenlik Konseyi, İsrail ve Filistin arasındaki çatışmayı görüşmek için dün, üçüncü kez toplandı. Birleşmiş Milletler Web TV üzerinden canlı olarak yayımlanan açık oturumda, konseye hitap eden Guterres, Gazze ve İsrail'deki "ölüm ve yıkımın bir arada yaşama ve barış umudunu söndürdüğünü" belirterek "anlamsız kan dökme, terör ve yıkıma derhal son verilmesi gerektiğini" söyledi ve "iki devletli çözüm için müzakerelere dönülmesini" istedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler