AKP yeni çözüm süreci başlatıyor! MHP ikna edilmeye çalışılıyor

AKP yeni çözüm süreci başlatıyor! MHP ikna edilmeye çalışılıyor

Ayhan Bilgen, AKP'nin yeni bir çözüm süreci başlatabileceğini ve Abdullah Öcalan'ın da sürece dahil edilmeye çalışıldığını söyledi. Bilgen, MHP'nin de ikna edilmeye çalışıldığını öne sürdü.

Türkiye’nin Sesi Partisi Genel Başkanı Ayhan Bilgen, “AKP’nin ‘Kürt sorununa’ ilişkin PKK'li Abdullah Öcalan'ın dahil edilebileceği bir çözüm süreci başlatabileceğini ve MHP'nin de bu çözüm süreci konusunda ikna edilmeye çalışıldığını' söyledi.

Cumhuriyet'e konuşan Türkiye’nin Sesi Partisi Genel Başkanı Ayhan Bilgen, 'İmralı'nın, Kandil'in, HDP'nin farklı planları, arayışları olabileceğine' dikkat çekerken, “Partiler üstü, kişisel siyasi hesapların üzerinde bir yere oturtabilirsek birlikte çözebiliriz. Partiler bu konuya, kendi öncelikleriyle değil, ülkenin ortak yarasının tedavi edilmesi ekseninde yaklaşmalı” ifadelerini kullandı.

Sürece “amaçsal yaklaşılması” gerektiğini söyleyen Türkiye’nin Sesi Partisi Genel Başkanı Ayhan Bilgen, “Sorunun nihai çözümü demokratik anayasa konseptidir. Anayasa şeffaftır, kapalı kapılar arkasında yapılmaz. Böyle olduğunda da kimse ülke bütünlüğüyle ilgili kaygısız da kalmaz” açıklamalarını dile getirdi.

'MHP BUGÜN DE 99 TUTUMUNU TAKINABİLİR'

Türkiye’nin Sesi Partisi Genel Başkanı Ayhan Bilgen, “MHP’nin ikna edilmesine” ilişkin ise 1999 sürecine dikkat çekti. Bilgen, “İdamın kaldırılması konusunda doğru bir adım atan MHP, bugün de aynı tutumu takınabilir. Türk milliyetçileri hem cesur olmalı hem de gerçekten ülke sevgisinin gerektirdiği özeni göstererek hareket etmeli” şeklinde konuştu.

'MUHALEFETİN TUZAĞA DÜŞMEMESİ LAZIM'

İktidarın yeni bir süreç başlatması” durumuna karşılık muhalefet partilerine de seslenen Türkiye’nin Sesi Partisi Genel Başkanı Ayhan Bilgen, “‘Sorun yoktur, çözdürtmeyiz, konuşturmayız, dokundurtmayız’ modunda hareket ederlerse siyasi tuzağa düşmüş olurlar. İktidar bloku da dönüp, yeniden kazanmak istediği Kürt seçmene ‘Millet İttifakı’nın Kürtler için söyleyecek sözü yok. Onlara umut bağlamayın’ diyebilir. Muhalefetin bu tuzağa düşmemesi lazım. Ama bunun yanında tersi ihtimal de yok mu? ‘Türk milliyetçisi oy kaybetsin’ diye de denklem kuruyor olabilirler. Ülkenin çıkarları hepimizin siyasi hesabından daha değerlidir” açıklamaları ile konuşmasını sonlandırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler