AKP ve MHP'ye 8 Mart tepkisi: Bu ülkede her gün kadın cinayetleri işleniyor

AKP ve MHP'ye 8 Mart tepkisi: Bu ülkede her gün kadın cinayetleri işleniyor

Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü özelinde yapılacak olan, kadın ve erkek eşitliğini anlatan soyut heykel yarışmasına Cumhur İttifakı meclis üyeleri ret oyu verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı ret oyu veren...

Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü özelinde yapılacak olan, kadın ve erkek eşitliğini anlatan soyut heykel yarışmasına Cumhur İttifakı meclis üyeleri ret oyu verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı ret oyu veren AKP ve MHP'li üyelere tepki gösterdi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü özelinde yapılacak olan, kadın ve erkek eşitliğini anlatan soyut heykel yarışmasına Cumhur İttifakı karşı çıktı. Yarışmanın yapılmasına Millet İttifakı’nın oyları ile karar verildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, ret oyu veren AKP ve MHP'li üyelere tepki göstererek, "Bu sözleri bir kadın olarak işitmekten hicap duyuyorum. Gerçekten ne söyleyeceğimi bilmiyorum. 12 yıldır belediye başkanıyım, kadın bir belediye başkanıyım. 12 yıl boyunca kadınlara hizmet ettik, hizmet etmeye de devam ediyoruz. Birçok kadın kooperatifi kurduk; işe alırken eşitler arasında kadınları tercih ettik. Ama şu anda sayın meclis üyesi, çarpıtarak kadınlara yeteri kadar ilgi gösterilmediğini söylüyor. OECD ülkeleri içinde en çok kadına şiddet ve kadın cinayetleri bizim ülkemizde yaşanıyor. Bunu üzülerek ifade ediyorum" dedi. 

Çerçioğlu konuşmasının devamında, "Önümüzde bir 8 Mart var. İstedik ki Aydın gibi ismi aydın olan bir kentte bir farkındalık yaratalım. Sanatla kadın ve erkeğin eşitliğini anlatmak istedik. Buna bile karşı çıkılıyor. Kadın dendiği zaman nüfusun yarısı... Bütün kadınları kapsayan soyut bir heykel için yarışma açıyoruz. Sanata, sanatçıya hem değer veriyoruz hem de kadınla erkeğin eşit olduğunu sanatla anlatmaya çalışıyoruz. Tamamen düşüncemiz bu yöndedir. Ama kalktınız; nasıl bir düşünce yapısı... Söyleyecek hiçbir şey bulamıyorum. Kadın konusunu asla çarpıtmadım. Bu ülkede her gün kadın cinayetleri işleniyor. Her gün yüzlerce kadın şiddete maruz kalıyor ve önümüzde 8 Mart var; sanatla kadınla erkeğin eşit olduğunu anlatalım dedik. Ve siz ret oyu verdiniz." ifadelerini kullandı.

GÜNEL: HAYRETLE KARŞILIYORUM

8 Mart’ta kadın konulu soyut heykel yarışması düzenlenmesi önergesinin AKP Grubu tarafından reddedilmesi üzerine Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, “Kadın katliamlarının simge ismi haline gelen Özgecan Aslan’ın ölüm yıl dönümünde kadın-erkek eşitliğinin sanatla ifade edilmesini amaçlayan bir önergeye tarafından ret oyu verilmesini hayretle karşılıyorum” dedi.

Günel, “Başkanımızın da anlattığı gibi kentimizde kadınlarla ilgili çok şey yapılmıştır. Yapılmaya da devam edilmektedir. Ancak kadının sanatla ifadesi söz konusu olduğunda buna çok güzel süslü laflarla bahane bularak ret oyu kullanıyorsunuz. Bununla ilgili bir tek cümle söylemek istiyorum: Bu kadına duyulmayan saygının süslü sözlerle ifade edilme biçimidir. Benim bugün bu mecliste tek bildiğim, tek duyduğum, tek gördüğüm budur. Sizi tebrik ediyorum. Aslında sizlere bu cevabı vermesi gereken grubunuzdaki kadın üyeler olmalıdır” ifadelerini kullandı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler