AKP kulislerinden sızdı: Erdoğan seçim için iki rakip belirledi

AKP kulislerinden sızdı: Erdoğan seçim için iki rakip belirledi

Kulis iddialarına göre partideki oy kaybının farkında olan Erdoğan, yine de kendisini açık ara birinci görüyor. Kulislerde "AKP'nin iki rakibi var. AKP ve ekonomi" ifadeleri dolaşıyor.

Hemen hemen bütün anket firmalarının yaptığı seçim anketlerinde AKP'deki oy kaybı gözle görülür seviyelere kadar belirmişti. Daha önceki anketlerde 40-45 seviyelerine kadar yükselen AKP, şimdilerde yüzde 35'leri bile göremez oldu.

Ancak AKP MYK üyesi Mustafa Şen, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada oy kayıplarını telafi ettiklerini ve şu anda partilerinin oy oranının yeniden yüzde 40'lara ulaştığı iddiasında bulundu. Şen ayrıca, yüzde 45 ve 46'ya da hızla çıkabileceklerini de sözlerine ekledi.

OY KAYBI VAR

Gazete Duvar'da yer alan habere göre AKP kulislerinde konuyla ilgili dikkat çeken bir görüş hakim olmaya başladığı belirtiliyor. AKP'liler oy kaybı olduğunu görüyor ancak bu oyların başka yere gittiğini düşünmüyorlar.

AK PARTİ'NİN İKİ RAKİBİ VAR

Hala birinci parti olduklarına inanan AKP'li siyasetçilere göre ülkenin temel sorunlarına somut çözüm önerileri sunamayan muhalefetin şansı yok. AKP kulislerinde "AKP'nin iki rakibi var. AKP'nin rakibi AKP'dir. AKP'nin rakibi ekonomidir" görüşü hakim olduğu belirtiliyor. Bu söylemin anlamı ise AKP'ye rakip olacak unsur, AKP tarafından hayata geçirilemeyenler.

"ERDOĞAN BİTTİ DEMEDEN BİTMEZ"

Ekonominin düzelmesi ve parti teşkilatının canlanması, yeniden organizasyonuyla sorunların üstesinden gelinip seçimlerin kazanılacağına inanılıyor. AKPli bir siyasetçinin bir de dikkat çeken sloganı var. "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başarılı liderliğine güveni ifade ettiğini" söylediği slogan ise şu şekilde: "Tayyip Erdoğan bitti demeden bitmez."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler