Akıllara durgunluk veren olay: ‘Sen AIDS hastasısın’ deyip 3 yıl ilaç kullandırdı, gerçek bambaşka çıktı

Akıllara durgunluk veren olay: ‘Sen AIDS hastasısın’ deyip 3 yıl ilaç kullandırdı, gerçek bambaşka çıktı

Konya'da özel bir hastanede görevli enfeksiyon uzmanı doktor D.U., yakın arkadaşı M.H’ye HIV virüsü testi yaptı. Doktor D.U., ‘test pozitif çıktı’ deyip arkadaşına 3 yıl HIV (AIDS) ilaçları kullandırdı...

Konya'da özel bir hastanede görevli enfeksiyon uzmanı doktor D.U., yakın arkadaşı M.H’ye HIV virüsü testi yaptı. Doktor D.U., ‘test pozitif çıktı’ deyip arkadaşına 3 yıl HIV (AIDS) ilaçları kullandırdı. Durumdan şüphelenen M.H., başka bir hastanede yaptırdığı 2 testte AIDS olmadığını öğrendi. 3 yıl boyunca AIDS ilacı kullandıran doktor arkadaşından şikâyetçi oldu.

Konya'da özel bir hastanede görev yapan enfeksiyon hastalıkları uzmanı 41 yaşındaki doktor D.U. akıllara durgunluk verecek bir işe imza attı.

Dr. D.U yakın arkadaşı olan M.H. ye rutin sağlık kontrolleri kapsamında kan testi yaptı. Test sonucunda Dr. D.U., arkadaşı M.H'ye HİV virüsü (AIDS) teşhisi koyarak hemen tedaviye başlaması gerektiğini söyledi.

AIDS hastası olduğunu öğrenen talihsiz genç adamın hayatı o andan itibaren karardı.

İddialara göre psikolojisi bozulan M.H ilk olarak çalıştığı iş yerinden ardından 1 yıllık nişanlısından ayrıldı.

Hayata küsen M.H., bir arkadaşının ısrarı üzerine başka bir hastanede HİV virüsü testi yaptırdı. Çıkan sonuç üzerine M.H.'nin testi negatif çıktı.

Gerçeği öğrenen M.H, doktaor arkadaşı hakkında suç duyurusunda bulundu.

“3 YIL BOYUNCA AIDS İLAÇLARI KULLANDIM”

M.H., yaşadığı süreci şu sözlerle aktardı:

*Arkadaşım olan doktor D.U bana normal sağlık kontrolü için kan alması gerektiğini söyleyip kanımı aldı. Kan sonuçlarında ise AIDS olduğumu söyledi. Dünya başıma yıkıldı.

*Emin olup olmadığını sordum. Bakanlığa ait doğrulama testinin de pozitif çıktığını söyleyip tedaviye başlamamız gerektiğini ifade etti.

*Çıkan sonuç nedeni ile önce işimden ardından 1 yıl sonra nikah masasına oturacağım nişanlımdan ayrıldım.

*Arkadaşım olan Dr. D.U'nun yazdığı AIDS ilaçlarını da aksatmadan 3 yıl boyunca kullandım. Ailem, akrabalarım, arkadaşlarımdan uzaklaşmıştım.

“YAPTIRDIĞIM 2 AYRI TEST NEGATİF ÇIKTI”

Bir arkadaşının ısrarı üzerine başka bir hastanede HİV virüsü testi yaptırdığını sonucun negatif çıktığını kaydeden M.H., şu ifadeleri kullandı:

*Birgün bir arkadaşım bana başka doktorlara gitmemi hatta testi yenilememi söyledi.

*Doktor arkadaşım D.U'nun da hastalığımla ilgili sorduğum bazı sorulara kaçamak cevaplar vermesi beni şüphelendirdi.

*Bunun üzerine Doktor D.U'nun haberi olmadan başka bir hastanede HİV virüsü testi yaptırdım.

*Sonuç negatif çıktı. Çıkan sonuçla şok olmuştum. D.U benim AİDS olduğum gerekçesiyle 3 yıldır ilaç kullandırıyordu.

*Bu sonuç üzerine yine başka bir hastanede bir kez daha test yaptırdım. O da negatif çıkınca tarifsiz bir mutluluğun yanı sıra büyük bir şok yaşadım.

“AIDS OLMADIĞIMI İTİRAF ETTİ”

Daha sonra doktor arkadaşının yanına gittiğini ve kendisine yalan söylediğini itiraf ettiğini anlatan M.H., şöyle konuştu:

*Aldığım sonuçlarla birlikte soluğu D.U'nun yanında aldım. Telefon ettiğimde sesimden bazı şeyleri anlamış olacak ki, bana İstanbul'da olduğunu söyledi.

*Tamam deyip haber vermeden evine gittim. Zile bastığımda evde olmayacağını düşünürken kapıyı açtı. Beni karşısında görünce şok oldu.

*Ona durumu anlatıp neden bana bunu yaptığını sordum. Tatmin edici cevaplar vermedi. AIDS olmadığımı bana yalan söylediğini itiraf etti.

*Yaptığının yanına kalmayacağını bunu yargıya taşıyacağımı söyledim. Bana olayı yargıya taşımamam için yalvardı.

*Kan testi ile ilgili ise laboratuvarda yapılan bir hata nedeni ile sonucun pozitif çıktığını bakanlığa bildireceğini söyledi.

“ŞİKAYETÇİ OLDUM”

Gerçeğin ortaya çıkması üzerine doktor arkadaşı hakkında şikayetçi olduğunu belirten M.H., “2021 yılında bu konuyla ilgili avukatlarım aracılığı ile yargıya taşıdık. Neredeyse 2 yıldır davamız devam ediyor. D.U., 3 yıl boyunca yaşadıklarımın hesabını yargı önünde verecek. En ağır ceza ile cezalandırılmasını istiyorum' dedi.

BAKANLIK KAN ÖRNEĞİNİ İNCELEDİ

Konya Cumhuriyet Savcılığı’nın talebi ile Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan incelemede Bakanlığa ait doğrulama laboratuvarında HİV virüsü teşhisi konmuş kan örneğinin M.H'ye ait olmadığı ortaya çıktı.

Bunun üzerine savcılık tarafından hazırlanan iddianamede Dr. D.U'nun TCK 210/2 (Gerçeğe aykırı belge düzenlemekten 3 aydan 1 yıla kadar) TCK 204/1 Bir resmi belgeyi sahte olarak düzenleyen, gerçek bir resmi belgeyi başkalarını aldatacak şekilde değiştiren veya sahte resmi belgeyi kullanan kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile) cezalandırılmalarını talep edildi.

İddianame Asliye Ceza Mahkemesi’nde kabul edilirken açılan dava yaklaşık 2 yıldır devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler