Hüseyin Ergül

Hüseyin Ergül

AKIL GÖMLEK DEĞİŞTİRİR

Hayali bir proje ile dünyayı savaştan arındıracak yeni sistem arıyordu. Sistemin ilk maddesini yazmıştı.Sıra öteki maddelere gelmişti.

Madde 1:Dünya'ya geldin ,hoş geldin.Senin Dünya kimlik numaran nokta nokta'dır .Sen istemeden bir kimlik numarası verdik.Bu bir sürprizdir ,içinde sürpriz olan...Sürpriz içindeki sürpriz de şudur:

Madde 2 :Dünya'yı doğayı değiştirmek için çaba harcama.Bu amaçla harcadığın her çaba zenginliğini azaltır.Mutluluğunu azaltır. Dünyadaki her nesnenin ve doğal olayın içinde insan evladının ihtiyaç duyduğu duyabileceği her çeşit maddi ve manevi değerler vardır.Saklıdır.Gizlidir.İkinci maddeyi yazdıktan sonra ,Lidyalılar'a ve modern insanlara kızmanın yarattığı sarsıntıdan kurtuldu.Sakinleşti ve sakinliğin kızgınlıktan üstün bir durum ,üstün bir enerji seviyesi ,sevilesi ,uğrunda yürodolar harcanan yüce bir değer olduğunu anladı.Son cümlede geçen ''lar''ekinin dolar içinde geçen ''lar''olmadığı Türkçede ki çoğul eki ların olduğunu söyleme gereğini duydu. Yürodo'nun içinde gizlenmiş dolar ,yen ve yüro olduğunu söylemeden de geçmedi.On üzeri yüziki fermiyon kavramını ''Düşünce Hızı''adlı kitabının son sayfasından aldığını da söylemeyi ihmal etmedi. Sonsuz bir matematik sisteminin küçücük bir bölümünü kullanmakla zaten küçücük bir küre üzerine sıkışıp mahkum kılınmış insanı cendereye sıkıştırıp para peşinde koşturmanın mantıksızlığını yeni yeni anlıyordu.Yaş yetmiş iş bitmiş felsefesi için daha çok zamanı vardı ve o felsefe de zaten benimsediği bir fikir değildi.Onu kendi yoluna gönderirken asıl söylemek istediğine döndü.Sahi ne diyordu?Ne söyleyecekti?Neresinden başlamalıydı?Tam dilinin ucuna gelmişti ama bir türlü dilinin ucundan çıkamıyordu.Evet evet ,akıl ve uçmak sözcükleri anahtar gibi imdada yetişti. Bu soruyu ona sorduran kendi aklı olduğu için hareket etmek istemedi.''Bu istek başkası olsaydı hareket edecek miydi?''sorusunu sordu.Bu soru karşısında yüzü kızardı.''Bu hatayı nasıl yapabilirim?''diye kendi kendine kızdı.Bu kızgınlıkla , parayı bulan Lidyalılara kızdı.Lidyalılar'dan beri parayı değiştirmeyip modern insanım diye böbürlenen çağdaş insanlara kızdı.Paranın libidolaşmasına kızdı.Ve onu değiştirmek için kolları sıvadı.Dünya'ya ayak basan her insan evladı için bir kimlik numarası verilmesini Dünya'ya gelmenin bedeli saydı.

Madde 3:Sana ait kimlik numarası üzerinde on üzeri yüz iki fermiyon ''yürodo''vardır. Yürodo ,sanal paranın birimidir.On üzeri yüz iki fermiyon kadar para, bir insan evladının bin yıllık Dünya yaşamına yetecek kadar paradır.

POSTÜLAT 1/ :Kainatın boşlukları ANTİ MADDELERLE DOLUDUR.(Onları şimdilik göremiyoruz)

POSTÜLAT 2/:Işık uzak mesafelere gitmek yerine anti maddelerini uyarır ve yol olmadan hedefe ulaşır.

Uyarır sözcüğü, hayal alemine girip orada tembelleşen bölgelere girdi.Girmesiyle aklı başına geldi.Bir karış havada olan aklı orada kullanılmayan, kullanılmadan öteki dünyalara taşınacak enerjiler buldu ve daha akıllı sorular sormaya yönlendirdi.

İnsan evladını mutluluğa götürecek ,savaşlara son verecek bir sistem yok mu?

Önceki ve Sonraki Yazılar