AKDENİZ...

Deniz deniz Akdeniz

Suları berrak deniz.
Karşıda yar ağlıyor

Gideyim bırak deniz.  

İyi hafta sonu dilerim tüm okuyucularıma…

Akdeniz marşı ilk okuldan itibaren bizlere öğretilmiş çok güzel bir marştır…

Aslında bize dost bir millet olan yunan halkının tarih boyunca BATI EMPERYALİZİMİ tarafından zaman zaman düşman hale getirilişinin ciddi anlamda sıkıntılarını yaşıyoruz dönem dönem. Yine bu zamanda aynı gerginlik şu günlerdede devam ediyor…

Akdeniz marşının içinde karşıda YAR AĞLIYOR,GİDEYİM BIRAK DENİZ kelimesinin altında aslında şu  yatıyor.
ALİ nin ELENİ ye aşkı yatıyor, ALİ ELENİ yi seviyor yangın, bırakın hududu açında gideyim ELENİMLE oturayım QUZO içeyim,SIRTAKİ oynayayım, kalamar, feta peyniri  çoban salata,kalamata zeytini ,gayvira balık ile masamı meyhanede şenlendireyim,buzuki dinleyeyim diyor.

AKDENİZ ve EGEDE iki millete yakışan dostluktur,AMA…….?

1974 kıbrıs barış harekatından sonra adanın 1955 yılından itibaren kurtulmasında emeyi büyük olan TMT(TÜRK MUKAVEMET TEŞKİLATI) içindeki değerli dostlarımız hep şunu aktardı.

DOĞU AKDENİZ havzasında ciddi anlamda doğal gaz yataklarının olduğu ve BATI EMPERYALİZİMİ ve SİYONİZMİN bununla çok yakın ilgilendiğini tüm kaynaklardan bize ve ANAVATAN TÜRKİYE DEVLETİNE o yıllardan itibaren aktardılar.

Bugün geldiğimiz süreçte öncelikle İSRAİL,MISIR,LİBYA,SURİYE, LÜBNAN,YUNANİSTAN ve KIBRISIN her iki tarafını ilgilendiren bu konu çok stresli şekilde BATININ kaynaştırması ile devam ediyor…

Bu konu LİBYA,MISIR,SURİYE de arap baharı ile başlayarak arap halkları için trajediye dönmüş durumda…

1976 MTA SİSMİK-1 gemisi ile EGEDE yaptığımız sismik araştırmalar esnasında TÜRK ve YUNAN ordusu ALARM durumuna girmişler,SİSMİK-1 gemimize yapılan seyrüsefer esnasındaki  yunan harp gemilerinin tacizini TÜRK HAVA KUVVETLERİ, gemilerin etrafına havadan ateş açarak SİSMİK-1 gemisine yapılan müdahaleyi sert bir şekilde engellemişler,o esnada savaş çıkması noktasına gelmişizdir.

Bu tip gerginlikler zaman zaman olmuş 1987 yılında çok ciddi bir şekilde EGE deki kıta sahanlığından kaynaklanan bir şürtüşmeden dolayı savaştan son anda dönmüşüzdür.

Türkün bir düşmanı daha vardır,kendisi!

Bunun nedeni içimizdeki İNGİLİZ,AMERİKAN yapılanması en hassas raporları bu ülkelerin sivil ve askeri istihbaratlarına sızdırmış olmaları,1990 lı yıllarda bu dengeler bu istihbarat raporlarının analizi,sentezini yapıp kıymetlendirerek her iki komşu ülkeyi karşı karşıya getirmişlerdir bunun su üstüne çıkma tezahürü KARDAK olarak iki milletin önüne çıkmıştır…

ORAJ(FIRTINA) ismi ile çıkan 2004 yılındaki CUNTA planında şu vardır.

Ege denizinde İT dalaşı yaparken bir F-16 savaş uçağımızı Yunanlılara düşürteceğiz aynı anda da FATİH CAMİNDE bomba patlatacağız,ne güzel BATI EMPERYALİZİMİ planları.

İşte böyle planlar yapan BATI tarafından angaje edilmiş CUNTALAR ve GİZLİ MAHFİLLER yüzünden,ERGENEKON,BALYOZ,

ASKERİ CASUSLUK davaları ile TÜRK ORDUSUNUN içini boşalttılar gerçek ERGENEKONU DA (stay beheind)GERİDE KALANLARI DA gizlediler…

En son 15 temmuz 2016 darbe kalkışması ile TÜRK ORDUSUNUN içine sızmış casusluk şebekesi orduyu yine içeriden vurarak yine büyük bir gedik açtı TÜRK ordusunun kalbinde.

Yunanistan'a teçhizatları helikopterleri ile kaçan SUBAYLAR ve ASTSUBAYLAR ciddi anlamda hava ve deniz kuvvetlerimizin harekat planlarını sızdıran ŞEREFİNİ,NAMUSUNU kaybetmiş insanlar.

Dahada ağırı GÜNEY KIBRIS hava kuvvelerinde uçacak kadar alçalan ANADOLU ekmeği ile büyümüş namussuz HAVA KUVVETLERİ pilotları.

ANADOLU ve TÜRK halkının yüz karaları…

İşte bu sebeplerledir ki BATININ hareketlenmesi,yunanistanın mali sıkıntılarını üstünden tamamen yönetim tarzı kuran EMPERYALİZİM aynı hadiseleri 1918 den sonraki İZMİRE çıkması gibi bugünün metodları ile uygulamaya koyabilir.

Yunanistan dış işleri, hükümet ve yunan silahlı kuvvetlerinin uzun zamandır yaptıkları GERİLİM ve SALDIRGANLIK üstüne açıklamaları bu yüzdendir ciddiye de alın,bizdeki emperyalist uşakları ile yunan emperyalist uşakları tarih boyunca iki ülkeyi tuzağa çekmişlerdir.

Akdenizde SURİYE ye tamamı ile giriş yapan 2015 yılında RUSYA FEDERASYONU bu suyun altındaki çatışmaya çok ciddi anlamda girmiştir.

Dünya GAZ rezervleri RUSYA FEDERASYONU için çok önemli olup bu konuda alanda çok ciddi suyun altında çatışma içindedir,büyük mücadele veriyor,tüm dünya üstünde.

Geçen yıl yunanistandaki İSTİHBARAT savaşında RUSYA ve YUNANİSTAN gizli servisleri arasında ciddi gerginlik oldu ve bu devletler arası diplomatik kırize dönüştü.

Bugün LİBYA sahasındada tüm ilgili devletler çabuk değişken stratejilerle, yerel milis güçleri ve paralı askerlerle yürütülen bir iç savaşın içinde yer almaktadır.

YÜZ YIL önce neler oluyorsa OSMANLI devleti döneminde, maalesef TÜRKİYE CUMHURİYETİ döneminde de aynı şey oluyor.

Askerinin,sivil güçlerinin kafasına çuval geçirtmeseydiniz, ÇUVAL geçirenlere de GÖSTERİ TATBİKAT olarak değil gerçek anlamda ders verseydiniz,sanıyorum içeriden ve dışarıdan bu kadar etkilenmezdik.

Kendi vatanını kendi askerleri ile bombalayan bir ülkeye elin MAYKILI ile YORGOSU ne yapmaz…? 

SAYGILARIMLA,

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum