AK PARTİ VE FABRİKA AYARLARI: SÜRPRİZLERE HAZIR OLALIM

NURAY BAŞARAN

Dün Ak Parti kulislerinden aktardığım bilgilerden oluşan yazım, oldukça heyecan yarattı. Görünen o ki , yerel seçimlerden sonra siyaset arenasını daha epey hareketli günler bekliyor. 

Ak Parti İstanbul seçimlerinin yenilenmesi için tam gücüyle çalışırken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün yaptığı açıklamalarıyla  erken genel seçime göz kırpıyor. Uzun zamandır yeni parti kurup kurmayacağı, (hatta kurdurup kurdurmayacağı) merak edilen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise,  arka arkaya demeçlerine bir de yakın arkadaşı Gazeteci Fehmi Koru’nun sitesine bir röportaj vererek adeta tekrar siyasi sahalara çıkış yaptı. 

Gül bununla da kalmadı. Seçim sonuçları nedeniyle Erdoğan’ı arayan Abdullah Gül, yakın bir zamanda da Erdoğan ile bir araya gelecek. Uzun zamandır kamuoyunun bildiği bir görüşme yapmayan Gül ve Erdoğan’ın  bu buluşması kuşkusuz çok önemli. Bakalım bu görüşmeden ne çıkacak?

Bu arada yine dünkü yazım ile ilgili olarak görüştüğüm Ak Parti’nin ileri gelenleri ise, Ak Parti’nin fabrika ayarlarına dönmesinin önemli olduğuna dikkat çekiyorlar. Ve bu başarılamazsa  sıkıntıların büyüyeceğini belirtiyorlar. Bu çerçevede şu an partinin üçe bölündüğüne dikkat çekiliyor. Kulislerde Ak Parti içinde kendisini ‘Reisçiler’ diye tanımlayan bir gurup,  ‘pelikancılar’ ın başka bir gurup olduğu ve bir de Davutoğlu gurubunun oluştuğuna dikkat çekiliyor.

Ak Parti kurucularının  arkasında zamanında  maddi tarafı sağlayanlar ise,  zemin kaybettiklerine inanıyorlar ve partinin bir an önce birlik oluşturması için tedbir alınması gerektiğine inanıyor.  Türk halkının kendilerine büyük şans tanıdığını ancak 200 7’den sonra bu şansı iyi kullanamadıklarını dile getiriyorlar. ..Öte yandan küçük bir gurup da her şeyden elini ayağını çekmiş vaziyette.

Bu arada 28. Kızılcahamam İstişare toplantısı öncesinde en önemli sorunların başında ise MHP ile olan ittifak geliyor. Her ne kadar Devlet Bahçeli ve Erdoğan arasında ‘Kanka’ lık gerçekleşse de parti tabanlarındaki sıkıntı her geçen gün derinleşiyor. Kulislerde son seçimde MHP ittifakının MHP’ye getirdiği yarar kadar Ak Parti’ye aynı oranda zarar verdiği yüksek sesle dile getiriliyor. Hatta kendi tabanımızla gireceğimiz bir seçimden daha başarılı çıkabilirdik görüşü neredeyse hakim görüş halinde.

Öte yandan iç problemlerin bir kenara bırakıp Türkiye’ye odaklanmak gerektiğine de vurgu yapılırken, kulislerde çoktan bakan-toto oynanmaya başlanmış durumda. Özellikle Külliye’deki bazı danışmanlar, çoktan olası bakanlar kurulu değişikliğinde görev almak için kolları sıvamış durumda.  Bakalım Kızılcahamam toplantısı sonrası kimler terleyecek, kimler ödüllendirilecek. Bekleyip göreceğiz. Ama kulislere bakılırsa, değişim çok büyük olacak. Sürprizlere hazır olalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.