Ahmet Zeki Üçok'tan bomba iddia! TSK içinde hala 30 bin FETÖ'cü var

Ahmet Zeki Üçok'tan bomba iddia! TSK içinde hala 30 bin FETÖ'cü var

FETÖ'ye karşı operasyonlar hızla devam ederken Eski Hava Kuvvetleri Komutanlığı Başsavcısı, emekli Albay Ahmet Zeki Üçok'tan bomba bir iddia geldi.

Eski Hava Kuvvetleri Komutanlığı Başsavcısı, emekli Albay Ahmet Zeki Üçok, hain terör örgütü FETÖ'yle ilgili çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

Sözcü yazarı Aytunç Erkin'e konuşan Ahmet Zeki Üçok "FETÖ tehdidi geçti mi?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Söz Üçok'ta: 'Hayır, geçmedi…TSK'da 15 Temmuz öncesinde FETÖ'cüler ve diğerleri vardı. 15 Temmuz sonrası resmi olarak 15 bin 199 kişiyi tasfiye ettin. 15 bine yakın ankesörlü telefondan soruşturma var! 60 bin FETÖ'cüden 30 bini tasfiye sürecinde. Yani içeride şu anda 30 bin adamları daha var. 30 bin 30 bin Ankesörlü telefon operasyonunda da şöyle bir durum var: Askeri öğrencilerin yüzde 90'ı ankesörden çıktı. 2006-2015 yılları arasında alınan 40 bin öğrencinin 36 bini FETÖ'cü. Onları bile hâla atamadın.'"

Bulut projesinin üzerine gidilmeli

Erkin'in, Üçok'un açıklamalarını aktarmaya şöyle devam etti: ”Ahmet Zeki Üçok Bulut projesini anlatıyor bize: '1984 yılında Ramazan Bulut diye bir astsubay gidiyor ve diyor ki ‘Ben Hava Kuvvetleri'nin imamıyım.' İstihbaratçılar ve personelciler inceliyor. Bin 400 ismi bizim ekip incelemeye başlıyor. Savcılıklara bildirme yok ama. Bir süre sonra Zaman gazetesi bunu öğreniyor ve dindarların TSK'dan atıldığı yönünde propaganda yapıyor. 1987-1992 arasında üç Hava Kuvvetleri Komutanı geçiyor ve hiçbirisi savcılığa bildirmiyor. Çünkü, ‘Benim dönemimde olay olmasın' diyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler