Afet Bölgesindeki Arama Kurtarma Çalışmalarına Güneş Paneli Desteği

Afet Bölgesindeki Arama Kurtarma Çalışmalarına Güneş Paneli Desteği

Yenimahalle Belediyesince, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yürütülen arama kurtarma çalışmalarına destek vermek amacıyla bölgede güneş enerji panelleri kuruldu

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerin ardından bölge için başlatılan yardım seferberliği sürüyor.

Bölgeye yardım götüren Yenimahalle Belediyesi, arama kurtarma çalışmalarında sağlıklı iletişim kurulabilmesi için güneş enerjisi panelleri sistemi kurdu.

"Çok önemli bir ihtiyacı karşıladık"

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, AA muhabirine, depremin ilk gününden itibaren bölgeye ayni yardım tırlarının yanı sıra çeşitli destekler gönderdiklerini anlattı.

Deprem sonrası yürütülen arama kurtarma çalışmaları için iletişim ve elektrik konusunun önemine değinen Yaşar, "Bugün için orada en önemli şey altyapı ve iletişim. Orada iletişim tamamen kopmuş vaziyette, çok zor, elektrik olmadığı için sağlanamıyor. Bunu düşünerek, orada bulunan çeşitli bölgelere güneş enerji panelleri kurduruyoruz." dedi.

Kurdukları bu paneller sayesinde afetzedeler ve arama kurtarma çalışmalarını yürüten gönüllüler için çok önemli bir ihtiyacı karşıladıklarını belirten Yaşar, bu sistemin tedariki için bir Ankara firması ile işbirliği yaptıklarını söyledi.

20 farklı noktaya elektrik şarj üniteleri kuruldu

Sadece bu paneller için 2 tır malzemenin hazırlandığını belirten Yaşar, şöyle konuştu:

"Güneş enerjisi paneli, malzemeleri ve diğer ekipmanlarıyla beraber şu anda 30'a yakın personel görev yapıyor. Bugüne kadar da ayrıca 72. tırı da yüklerken bizzat kendim başında beraber yükledik ve direkt belediyelere gönderiyoruz. Oradaki belediyeler hangi partiden olursa olsun, hangi düşünceden olursa olsun, bizi ilgilendirmiyor. Bize başvuran belediyeleri de görüyoruz, ulaştıktan sonra orada dağıtıldığını da görüyoruz."

Elektrik şarj ünitelerini 20 farklı noktaya kurduklarını aktaran Yaşar, jandarma arama kurtarma ekipleri, Sağlık Bakanlığı çalışanları, AFAD kurtarma ekipleri, gönüllü kurtarma ekipleri ve askeri birliklerin yanı sıra mağduriyete uğrayan depremzedeler için çok hayırlı bir iş yaptıklarını düşündüğünü kaydetti.

Aydınlatma ve elektrikli battaniye desteği de verdiklerini ifade eden Yaşar, böyle günlerde vatandaşların birbirleriyle kenetlenerek el ele vermesinden gurur duyduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler