Adıgüzel: "Erdoğan 2 bin 450 tarım kooperatifini kendi eliyle kapattı"

Adıgüzel: "Erdoğan 2 bin 450 tarım kooperatifini kendi eliyle kapattı"

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, tarım kredi kooperatiflerinin sayısının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 3 bin 150'den 700'e düşürüldüğünü açıkladı

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Ordu’nun Gülyalı ilçesinde kapatılan tarım kredi kooperatifinin önünde açıklamalarda bulundu.

Adıgüzel, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tarım kredi kooperatiflerin sayısında yaşanan azalmaya dikkat çekti.

Tarım kredi kooperatiflerinin ne hale getirdiğini konusunda bir örneğe vurgu yapmak istediğini belirten CHP Ordu millet vekili, sadece Ordu'da 58 tarım kooperatif varken şimdi, 8'e düştüğünü, 44 tanesinin kapatıldığını belirtti

Türkiye'de yaklaşık 2 bin 500 tarım kredi kooperatifinin kapatıldığının altını çizen Adıgüzelli Şöyle konuştu:

"Anayasa’mızın 171. maddesi der ki ‘Üretimin artırılması ve tüketicinin korunması için devlet kooperatifçiliği teşvik edici önlemler alır’. Anayasa’mızın bu maddesi hâlâ duruyor ve Erdoğan hükümeti, bu Anayasa maddelerine göre yönetiyor. Öyle mi yaptı Erdoğan? Asla öyle yapmadı. Erdoğan iş başına geldiğinde Türkiye’de tam 3 bin 150 tarım kredi kooperatifi vardı, şu anda 700’e düştü.
Tarım kredi kooperatifleri çiftçiye gübre veriyordu, arıcıya şeker veriyordu. Tarım kredi kooperatiflerini bu hale düşüren Erdoğan’ın kendisi.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler