Adaylarımızı Ekim'de açıklayacağız

Adaylarımızı Ekim'de açıklayacağız

Trabzon'da konuşan Aydın, “AKP-MHP bir araya gelip görüştü. Büyükşehirleri kaybedebilirler korkusuyla bu tür görüşmelerin yapılması doğal. Biz seçimlere tek başımıza gireceğiz” dedi


İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, Trabzon'da basın mensupları ile bir araya geldi.

Toplantıya Aydın'ın yanı sıra İl Başkanı Azmi Kuvvetli, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ali Sağır ile çok sayıda partili katıldı. Aydın, konuşmasında şunları kaydetti: "Türkiye'de siyasi dengeler sürekli değişim halinde. Türkiye şu anda, belki de Cumhuriyet tarihinin en büyük krizi olmaya aday süreci yaşıyor. Bunun ne manaya geldiğini önümüzdeki aylarda milletçe hep beraber göreceğiz. Ekim ayında, Kasım ayında ve devam eden süreçte hep beraber yaşayacağız ve göreceğiz. Böyle önemli bir süreçte iktidar bir inkar politikası takip ediyor. Türkiye'nin şu anda yaşadığı sürecin adı 'borç krizi…' Türkiye artık 470 milyar dolara varan borcunu çeviremez, döndüremez hale gelmiştir. Bunun ortadan kalkmasını sağlayacak en önemli güç, milli seferberlik halini herkesi kucaklayarak yapabilmek. Hukuk sistemini Türkiye'de yeniden tesis ederek dış dünyaya, finans çevrelerine güven verecek hamlenin adımın atılması." 

Koray Aydın şöyle devam etti:

"Şirketler bir bir batıyor. Toplu işten çıkarmalar var. Türkiye'nin her tarafını saran müthiş bir ekonomik sarmalla karşı karşıyayız. Geçen hafta Perşembe günü sayın Berat Albayrak yeni ekonomi modelini açıkladı. Önümüzdeki 2019 yılı, içinde bulunduğumuz yıldan daha acı, daha kötü, ekonomik olarak sıkıntıların daha çok yaşanacağı bir yıl olacak. Bunu ben söylemedim kendisi açıkladı. Resmi kayıtlara göre ülkede 3.5 milyon, ama 4 milyon civarında Suriyeli var. 20 kişiden biri Suriye'den gelen insanlar. 2040 yılında, her 13 kişiden biri, Suriye'den gelen göçmen olacak. Bu da Türkiye'nin en önemli problemlerinden bir tanesi."   

İYİ Parti'li Aydın, yerel seçimlere ilişkin olarak da şu değerlendirmeyi yaptı: "Mahalli seçim var. İki partinin, genel başkan yardımcıları görüştü. Bu ekonomik kriz büyükşehirlerde hasar yaptı. İşçi yoğunluğunun büyük olduğu illerde hasar var. Orada oy dalgalanmaları görünüyor. Bu illerde seçimler kafa kafaya zor geçen seçimler oldu. Büyükşehirleri kaybedebilir korkusuyla bu tür görüşmelerin yapılması siyasetin doğası gereği. Biz İYİ Parti olarak bu konuda seçimlere tek başına girme hazırlığı içindeyiz. Ekim ayından itibaren belirlediğimiz adayları kısmen açıklamaya başlayacağız. Ekim, Kasım, Aralık ayında açıklayacağız. Trabzon'da kafamızda olanlar var, görüşmeye başladık. Sayın milletvekilimiz ilgileniyor, teşkilatımız var. Aday adaylık sürecimiz başlamadı, ama o olursa faydalı olur diye görüşmelerimiz var."  

Fındık üreticisine de çağrıda bulunan Koray Aydın şöyle dedi: "TMO sahadan çekildi. İnisiyatif almıyor. Almayınca belirleyici o olacak. Onun muhatabı İtalyan firmasının yetkilileri. Bizim yapabileceğimiz bir şey yok. İktidarın izlediği bu politika karşısında söz onlarda, saz onların elinde. Koskoca üretici, bir İtalyan firmasına teslim edildi. Vatandaş bunun farkında değil. Hükümete karşı vatandaşın en büyük silahı tepkidir. Hak gaspı varsa, yeniliyorsa bunun demokratik yollardan tepkisini göstermesi gerekir. 

Siyasiler, "Millet niye sokağa döküldü, yanlış mı var" derse ona göre karar verir. Ama sesin çıkmıyorsa, sen bunun bedelini ödemeye razısın demektir. Bu demokratik ülke açısından kötü bir gelişme. Demokratik ülkelerde gösteri yürüyüş, en temel hak. Siyasiler ve ülkeyi yönetenler üzerinden müthiş bir baskı oluşturuyor. Onlar dikkate alınıyor. Sorunlar masaya yatılıyor. "Ne yapsak bunu düzeltirize" dönüyor. Demokrasi denen şeyde dengeler oluşuyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler