"Adalet İstiyorum, Suçlular Cezasını Çeksin"
'Bir bardak su' tartışması can aldı! Karar duruşmasında gözyaşları sel oldu
Kahramanmaraş’ta bir iş yerinden su isteyen 30 yaşındaki Mesut Kazancı’nın sopalarla dövülerek öldürülmesiyle ilgili davada karar çıktı. 1 çocuk babası gencin hayatını kaybettiği olayda mahkeme, tutuklu sanığa 18 yıl hapis cezası verirken, diğer 4 sanığa 4’er ay hapis cezası verilmesi aileyi gözyaşlarına boğdu.
Kahramanmaraş'ta 1 çocuk babası şahsın su istediği iş yerinde çıkan tartışmada sopayla darbedilerek öldürülmesine ilişkin 5 sanığın yargılandığı davada mahkeme, tutuklu sanığa 18 yıl hapis cezası, tutuksuz yargılanan 4 sanığa ise 4'er ay hapis cezası verdi.
SU İSTEDİ, SOPALARLA ÖLDÜRÜLDÜ
6 Eylül 2024'te Küçük Sanayi Sitesi'nde bir fabrikanın önünde iddiaya göre çalışanlardan su isteyen Mesut Kazancı (30), işçilerin hortumu göstermesi üzerine "Bardağınız yok mu?" diye karşılık vermiş, çıkan kavgada iş yeri çalışanlarından Ahmet I. ve Erman N., Kazancı'ya sopayla saldırmıştı. Ağır yaralanan Kazancı, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.
Olayla ilgili Ahmet Irmalı (38), Erman N. (43), Abdullah H. (25), Veysel D. (39) ve Yusuf Ü. (38) hakkında 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis, olaya ait görüntüleri sildiği öne sürülen Hacer D. (35) hakkında ise 'suç delillerini yok etme' suçundan 5 yıla kadar hapis talebiyle dava açılmıştı.

"ADALET İSTİYORUM, SUÇLULAR CEZASINI ÇEKSİN"
Kahramanmaraş 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde davanın son duruşmasına tutuklu sanık Ahmet Irmalı, Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) bağlantısı ile katıldı. Mahkemede konuşan Mesut Kazancı'nın annesi Gül Kazancı, "Ben bir anne olarak çok üzgünüm, başka anneler ağlamasın. Adalet istiyorum, suçlular cezasını çeksin" dedi.
"OĞLUMUN BEBEĞİNİ YETİM BIRAKTILAR"
Kazancı'nın eşi Sena Kazancı ise, "Suçluların en ağır cezayı çekmesini istiyorum, adalet istiyoruz" diye konuştu.
Baba Ahmet Kazancı da, "Bir kişi tutuklu, 4 kişi dışarıda. Benim oğlumun bebeğini yetim bıraktılar. Keşke oğlum o gün oraya gittiğinde onları orada görmeseydi. Bir bardak su bahane. Suçluların cezalandırılmasını istiyorum" ifadelerini kullandı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.