Acun Ilıcalı'dan 'yabancı hakem' önerisi

Acun Ilıcalı'dan 'yabancı hakem' önerisi

Hull City Kulübünün sahibi Türk iş insanı Acun Ilıcalı, Türk futbolunda yaşanan sıkıntının çözümü için yabancı hakem uygulamasının getirilmesi gerektiğini savundu.

İngiltere’nin köklü kulüplerinden Hull City’nin Curaçao ile oynayacağı dostluk maçı öncesinde Hull City Başkanı Acun Ilıcalı, Hull City Başkan Vekili Tan Kesler, Hull City Teknik Direktörü Liam Rosenior, takım kaptanı Lewie Coyle ve takımın Türk yıldız oyuncusu Ozan Tufan’ın da katılımıyla basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısında Hull City’nin hedefleri ve planlamaları konuşuldu.

Acun Ilıcalı:
Medya dünyasında başardıklarımı 2 sene önce Hull City’yi alarak futbol dünyasında da yaşamak için bir yolculuğa çıktım. Hayallerim var. Hull City gibi köklü bir kulüp için uzun süreli bir başarı hayal ediyorum.
Hull City’de ilk senemiz okul gibi geçti. İkinci senemizde Liam ile buluştuk ve daha tecrübeli olduğumuz bir sene oldu. Başarılı bir sezon geçirdiğimizi düşünüyorum.
Bu kulübü aldığımız zaman “yaparız, oluruz” dediğimiz noktadayız. Play-off civarında geziyoruz ve play-off şansımız var.
Antalya ülkemizde gurur duyduğumuz, tüm dünyanın da ilgisini çeken bir turizm şehri. Dünya kupası arası zamanında takımın ve taraftarlarımızın böyle güzel bir organizasyonda bir araya gelmesi çok güzel. Çok keyifli zaman geçiriyoruz.
Ailemizin önemli bir parçası da taraftarlarımız ve benim için onlar çok önemli. Bende 13 yaşımdan beri tribünlerde olduğum için taraftara her baktığımda kendimi görüp geçmişimi yaşıyorum. Bana terapi gibi geliyor. Şu anda onları gördüğüm için mutluluk içerisindeyim. Yine Antalya’dayız. Sevgili dostlarım Neşet Yalçın ve Ali Şafak Öztürk’e teşekkür ediyorum.
Türkiye ve İngiltere arasında saha içi gerilim anlamında bir fark yok. İki taraftar grubunda da futbola agresif yaklaşan taraftarlar var. Fakat, Hull City’nin taraftar grubunun son derece sempatik, yapıcı ve pozitif enerji veren bir ruhu var. İngiltere içinde de Hull City taraftarları farklı.
Türkiye’deki gerilimin, futboldaki kaosun tek bir çözümü var. Tek sebep var; hakemlerimiz. Ülkemizi yurt dışında temsil etmeye çalışan bir insan olarak nasıl ülkemize yabancı futbolcu ve teknik direktör geliyorsa, yabancı bir hakemin de gelebileceğini düşünüyorum. İngiltere’de hakem hata yaptığı zaman art niyet aranmıyor, bizim hakem hatalarımızda art niyet aranıyor. Güven bitmiş. İnanç ve güven bitince kaos çıkar.
Trabzonspor seyircisi tek agresif seyirci değil. Eğer maç 60. dakikada tatil olsaydı bugün konuşulan konular olmayacaktı. Tansiyonun yükseldiği bir ortamda hakem devam diyor. Yarın yabancı hakem uygulaması kararı alınsın, tansiyon düşer. Türk futbolu çok zor durumda, en zor günlerini yaşıyor.
Kulüp başkanının futbol konusunda tutkulu ve bilgili olması iyi mi kötü mü emin değilim. Teknik direktör için zor bir durum olabilir çünkü benim yerime başkası olsaydı Liam daha rahat olabilirdi.
Takım iyi oynadığında kaybetsek bile üzülmüyorum.
Futbola geniş bir açıdan bakıyoruz. Sadece Hull City’yi başarıya taşımak değil Hull City etrafında bir futbol dünyası yaratmak istiyoruz. Yunanistan’da, Slovenya’da bazı takımlarla görüştük. Büyük bir ihtimalle bir takım daha alıp futbol dünyasındaki alanımızı geliştirmek istiyoruz.
Jaden Philogene geçen sene bu konumda değildi. Biz onu alırken şunu düşündük, Jaden artı Liam. Bizim hocamız oynattığı oyunculara değer katan, sistemi yükselten bir teknik direktör. Jaden Philogene’i ikna etmemiz kolay olmadı. Bunu yapabilmek için tek silahımız vardı. Ben ona bir takıma değil bir aileye geldiğini, artık mutlu olacağını hissettirdim. Futbol parayla ikna edilebilecek bir şey değil. Biz duygumuzu ona geçirdik.
Bazı deplasmanlarda takım elbise giyme zorunluluğu oluyor. Benim şort ve terlik tutkumu biliyorsunuz. İngiltere’de bu tutkumu ayakkabı ve pantolona çevirdim. Deplasmana gittiğimizde takım elbise giymediğim için deplasman tribünlerinde taraftarlarla oturuyorum. Bu durum da hiç önemli değil zaten benim için.
Premier Lig bizim için ön planda. Premier Lig’e gidecek yolculukta bir Championship takımı almaya karar verdim. Hull şehrine gittim şehirde gezdim, stadı gezdim, etrafı gördüm ve bu takımı alalım dedim sonra takım bizimdi.
Premier Lig hedefinde İngiltere’yi Avrupa futbolunda temsil etmek istiyoruz. Hedeflerimiz hep değişiyor, bu yüzden de motivasyonumuz hiç bitmiyor. Hep bir sonraki adımı düşünüyorum.
Liam Rosenior'a 'doktor' diyorum. Sorunları çözen biri. Liam'a asla çözüm söylemem, bu onun işi. Liam yönetiminde oynadığımız futbolla gurur duyuyorum. Birçok kez bizi gururlandırdı. Leicester ve Southampton gibi 'parachute payment' alan takımlara karşı oynamak kolay değil. Bu takımlara karşı deplasmanda kazandık ve berabere kaldık.

Liam Rosenior
Bu güzel insanları çok güzel bir şehirde gördüğüm için çok mutluyum ve şanslıyım. Acun Ilıcalı ve Tan Kesler’e ayrıca teşekkür ediyorum. Zorlu günlerde bir arada bulunmanın öneminin altını çizmek istiyorum. Birlikte olduğumuz zaman başarının bize gelmesi kaçınılmaz. Futbol emek istiyor Acun Ilıcalı da bu emeği sürekli gösteriyor. Bizde karşılığını vermek istiyoruz. Hayalim bu kulübü başarıya taşımak.
Her oyundan sonra çok açık ve dürüst bir şekilde konuşuyoruz. Böyle bir iletişimimizin olmasını, Acun Ilıcalı’nın futbola olan bu ilgisini çok seviyorum. Zaman zaman farklı düşünsek de fikirlerimizi açık bir şekilde dile getirebiliyoruz. Aynı hedefe ulaşmak için bir hayal kuruyoruz. Oyun kaybettiğimizde veya işler istediğimiz gibi gitmediğinde maçlardan sonra Acun Ilıcalı’nın futbol ve hayat hakkında verdiği tavsiyeler bana çok iyi geliyor.

Ozan Tufan
Hull City’ye ilk gittiğimde benim için zor bir dönem olacak diyordum ama Shota Arveladze ve Liam Rosenior, takım, kaptan herkes beni çok iyi karşıladı. Türk bir oyuncu olarak endişelerim ve kaygılarım vardı. Taraftarlar ve oyuncular beni hemen benimsedi. Hull’da çok güzel bir ortamımız ve birlikteliğimiz var. Bu güzel birliktelik ile play-off hedefindeyiz. Böyle bir birliktelik olmasaydı şu an play-off hedefinde olamazdık.
Futbol aşığı bir başkanımız var. Hull City’den önce de Acun Ilıcalı’yla tanışıyorduk. Bir sürü başkanla, futbolun içinden kişiyle çalıştım. Benim için futbol bilgisi ve aklıyla beni hep doğru yönlendirdiğini düşündüğüm biri Acun Ilıcalı. Premier Lig ile hem onun hem bizlerin hayalinin gerçek olmasını istiyorum.
Milli takımda 65 maçım var 100 bandını geçmek için mücadele ediyorum. Milli takımı gönülden destekliyorum. Milli takımla birlikte bizim için iyi geçmeyen 2 Avrupa Şampiyonası geçirdim. Bu sene inşallah onların istediği gibi sonuçlanır ve ileride ben de o kadroda olursam çok mutlu olurum.

Lewie Coyle
Aynı hedef doğrultusunda bir arada bir dostluk geliştirdik, bu dostluk ve kültürlerin kaynaşması sayesinde hedefimize ulaşacağımızı düşünüyorum. Premier Lig’e çıkmak istiyoruz. En başından beri aynı sayfada olduğumuz için hedefimize ulaşacağımızı düşünüyoruz.
Çok mutluyum, Türklerle, takım ve taraftarlarla bir aradayız. Hepimizin hayali aynı ve bu hayal için çok heyecanlıyız. Acun Ilıcalı’ya ayrıca teşekkür ediyorum.
Abdülkadir en başından beri harika, çok iyi bir oyuncu. Özellikle başka bir ülkeden geldiğinde kaynaşmak zaman alıyor. Kulübün içerisindeki herkes senin adapte olmana hep yardımcı oluyor. Antrenman sahasında bize katkıları çok büyük. Hepimiz aynı hedef doğrultusunda ilerliyoruz, herkesin katkıda bulunacağına inanıyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler