Acun Ilıcalı yeni kulübüne kavuşuyor! İşte Ödeyeceği Rekor Ücret

Acun Ilıcalı yeni kulübüne kavuşuyor! İşte Ödeyeceği Rekor Ücret

TV8 ve Exxen'in sahibi Acun Ilıcalı, bir süredir İngiltere'de kulüp satın alma çalışmalarını sürdürüyordu.

Hull City'yi almaya çok yaklaştığını bizzat açıklayan Ilıcalı, satın alma işleminin bittiğine dair bir şey söylememişti. İddialara göre Hull City çok yakında Acun Ilıcalı'nın olacak.
Hull City'nin mevcut sahibi Mısırlı iş insanı Assem Allam, Acun Ilıcalı ile anlaştı. Acun, Hull City için tam 30 milyon sterlin ödeyecek. İddialara göre, Championship'te mücadele eden Hull City, Premier Lig'e yükselirse Ilıcalı 20 milyon sterlin daha ödeyecek.
Acun daha önce yaptığı açıklamada, Ilıcalı, "İngiltere'de ülkemizin bayrağını Hull City'nin başarısıyla dalgalandırmak istiyorum. Hull City'nin inşallah ileride hocasından, belli futbolcularına kadar Türklerden oluşmasını istiyorum. Hedefim dünyada ses getiren bir takım oluşturmak" demişti.
Ilıcalı'nın Hull City öncesinde Hollanda'da Fortuna Sittard tecrübesi bulunuyor. Bir süre Işıtan Gün ile ortak olan ünlü televizyoncu, yeterince tecrübe kazandıktan sonra daha büyük sulara yelken açtı.

1904 yılında kurulan Hull City, 2014'ten beri Mısırlı iş insanının elinde. 25 bin kişilik KCOM Stadı'na sahip olan İngiliz kulübü, 2018'de küme düşmüştü.
Premier Lig ekibi Newcastle United geçtiğimiz günlerde Prens Salman tarafından tam 350 milyon euro'ya (Yaklaşık 295 milyon sterlin) satın alınmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Medya