Abdurrahman Dilipak'tan, çok ses getirecek ekonomik kriz açıklaması

Abdurrahman Dilipak'tan, çok ses getirecek ekonomik kriz açıklaması

Yeni Akit Gazetesi köşe yazarı Abdurrahman Dilipak sosyal medya platformu Twitter'dan, ekonomik krizle ilgili dikkat çekici bir mesaj paylaştı.

Gazeteci/yazar Abdurrahman Dilipak Türkiye'de ekonomik göstergelerin her geçen gün daha kötüye gittiği bir dönemde kişisel Twitter hesabından son derece dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

1960'larda Hindistan'da yaşanan büyük bir kıtlığı örnek gösteren Dilipak, büyük alim Yusuf Kandehlevi'nin halk tarafından kendisine sorulan soruya verdiği cevabı da mesajında paylaştı.

Dilipak ayrıca Araf Süresi 96. Ayeti de mesajının sonuna ekledi.

İşte Dilipak'ın o çok konuşulacak paylaşımı:

1960'larda Hindistan'da ekonomik kriz yaşanır. Temel ihtiyaçların fiyatı hiç görülmemiş şekilde artar. Dayanmak güçtür artık.

Halk, büyük alim Yusuf Kandehlevi'nin yanına gelip durumdan yakınır ve ne yapmaları gerektiğini sorarlar. Kandehlevi şunu söyler:

Eğer Allah'ın katında insanın değeri artarsa eşyanın değeri düşer fiyatlar ucuzlar

Eğer insanın değeri düşerse, eşya değerlenir ve fiyatlar artar. Vazifemiz anlaşılmış olmalı der ve şu ayeti okur:

Eğer o ülkelerin halkı iman edip Allah’a karşı gelmekten sakınsalardı, elbette üzerlerine gökten ve yerden boluk ve bereket kapılarını açardık. Fakat onlar gerçeği yalanladılar. Biz de işledikleri günahlar yüzünden onları ansızın yakalayıverdik.

''Eğer o şehirlerin halkı hakkıyla iman edip takva sahibi olsalardı, muhakkak onların üzerine gökten ve yerden nice bereket kapıları açardık.'' (Araf Süresi, ayet 96)


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler