ABD’deki Türkler harekete geçti! 1915 olayları için sokağa döküldüler

ABD’deki Türkler harekete geçti! 1915 olayları için sokağa döküldüler

​​​​​​​ABD Başkın Joe Biden’in skandal ‘soykırım’ kararı sonrası Türkiye’den ve dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşayan Türkler’den tepkiler çığ gibi artarken, ABD’de yaşayan Türkler de karara tepki için sokağa döküldüler.

ABD Başkın Joe Biden’in skandal ‘soykırım’ kararı sonrası Türkiye’den ve dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşayan Türkler’den tepkiler çığ gibi artarken, ABD’de yaşayan Türkler de karara tepki için sokağa döküldüler. Ancak Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği önünde ve çevresinde bekleyen Ermeni göstericiler yine rahat durmadılar.

Washington’da yaşanan skandal olayla ilgili yaşadıklarını aktaran Türkler, Ermeni göstericilerin iyice şımardığını dile getirdiler.

ABD’de yaşayan Türk vatandaşı Mustafa Sepin ise olayı N Gazete muhabirine şöyle anlattı:

“Ermeni protestocular konutt önünden ayrılarak büyük Elçilik binamız önüne doğru yönelince bizlerde harekete geçtik. Ancak Amerikan polisi  tüm elçiliğe giden yolları abluka altına almıştı ve geçişimiz engellendi. Bizler de arka sokaklardan dolaşarak ulaşmayı denedik. Maalesef elçilik binası önünde bekleyen Türk kardeşlerimize ulaşmak çabamız yine engellendi. İçişler bakanlığımız temsilcisi sn Jn Albay Gökhan bey ve Türk-Amerikan derneği başkanı sn Günay beyin Sivil Secret polis şefi ile uzunca görüşmeleri görüşmeleri sonucunda  bizleri bekleyen arkadaşlarla buluşabildik. Ve milli şarkılarımızı yüksek bir tonla söyledik. saat 6 civarında polisin uyarısı sonunda Ermeniler ayrıldılar ve bizlerde milli bir eylemde bulunmanın mutluluğunu yaşayarak evlerimize döndük. "

işte o görüntüler:

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler