ABD'de Suriye itirafları gündeme oturdu.

ABD'de Suriye itirafları gündeme oturdu.

ABD'nin Şam eski Büyükelçisi Robert Ford, ABD'nin YPG ile kurduğu ittifakı 'tatiksel 'olarak niteledi. Washington Post Beyrut Büro Şefi Liz Sly ise YPG'nin PKK uzantısı olduğu itiraf etti..

ABD'de 'ABD'nin Suriye'den Çekilmesi Doğru mu, Yanlış mı? başlığı altında bir telekonferans düzenlendi. ABD'nin Şam eski Büyükelçisi Ford'un yanı sıra Washington Post Beyrut Büro Şefi Liz Sly de katıldı.

"YPG'NİN VARLIĞI SORUNLARI AZALTMIYOR"

Suriye gündemini değerlendiren Robert Ford, "Amerikan askerlerinin çekilecek olması Kürtlere yapılmış bir ihanet değildir" dedi.

ABD askerleri ile PYD/PKK askerlerinin taktiksel bir ittifak oluşturduğunu ifade eden Ford, "YPG'nin varlığı sorunları azaltmıyor hatta DEAŞ bu durumdan faydalanıyor" ifadelerini kullandı.

Ford, YPG/PKK teröristlerinin bölgede sadece kendi çıkarları için durduğunu da itiraf etti.

"YPG PKK UZANTISIDIR"

Washington Post Beyrut Büro Şefi Liz Sly de mevcut gidişatın istikametini öngörmenin kolay olmadığını belirterek, "YPG'nin PKK'nın uzantısı olduğu açık. ABD, IŞİD ile mücadelede esasen PKK olan YPG ile çalıştı ve bunun Türk-Amerikan ilişkilerine negatif etkileri oldu" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin bu konudaki endişelerinin uzunca bir süre dikkate alınmadığını kaydeden Sly, Münbiç'teki saldırıyla Türkiye arasında herhangi bir bağlantı olma ihtimalinin bulunmadığını, zira Türkiye ile ABD'nin müttefik olduğunu vurguladı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler